Több százan vettek részt a különleges repülőtéri futóversenyen

ada_es_szikszai_johanna

 

Hajtóművek zaja helyett futócipők dobogása hallatszott szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 13R/31L – ismertebb nevén 1-es – futópályáján. Egyetlen délelőttre futók vették birtokba a betoncsíkot a II. Runway Run jótékonysági versenyen. Több száz meghívott vendég, élsportolók, a Nike Futóklub tagjai, hírességek és a médiai képviselői élhették át a páratlan élményt.

 

A Budapest Airport és a Nike a tavalyi premier után 2014-ben is megrendezte Európa egyik legkülönlegesebb futóversenyét. Egyedülálló a kontinensen, hogy egy működő nemzetközi repülőtér működő futópályája adjon otthont egy ilyen rendezvénynek. A II. Runway Run versenyre meghívást kaptak a légiközlekedési iparág vezetői, a Nike Futóklub tagjai, valamint a média képviselői és számos híresség is. A kétfős váltócsapatok fejenként 6 kilométert, az egyéni versenyzők 12 km-t teljesítettek. Az adományokat a szervezők jótékonysági célra ajánlják fel, egyebek mellett a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat számára.

 

Epres Panninak nem okozott nehézséget a hat kilométeres táv, hiszen a modell gyakorlott futó. „Nővéremmel, egyben legfőbb bizalmasommal futottam egy csapatban. Judit négy gyermek édesanyja, nagyon közel állunk egymáshoz, mégis kevés közös programra van lehetőségünk, így ez a nap egészen különleges volt a számomra” – mondta Panni, aki már másodszorra futott a repülőtéri alkalmi pályán.

 

tobb_szaz_indulo_vett_reszt

 

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos remek idővel, hatodikként ért a váltáshoz, még arra is maradt ereje, hogy az utolsó métereken versengjen futótársaival. „Hihetetlen élmény egy üresen tátongó leszállópálya közepén futni, a repülőgépek kerekeinek guminyomain lépkedni. Ez a hangulat ismét lenyűgözött” – jelentette ki Kammerer. Erős váltó volt az övék, hiszen Zoltán Szabó Gabriella kajakos olimpiai bajnokkal teljesítette a II. Runway Runt.

 

Ada számára komoly próbatételt jelentett a jótékonysági verseny: életében először futott le hat kilométert. „A kritikus pontokat leszámítva nagyon élveztem a futást. Gyönyörű volt a kivilágított pálya, amikor elindultunk. Elhatároztam, hogy edzek a Runway Runra, ám csak pár nappal az esemény előtt láttam neki a felkészülésnek” – mondta a célba érkezést követően a műsorvezető. Ada Szikszai Johanna modellel párban gyűrte le a kilométereket.

 

nike_hiressegek_csapata

 

Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó a feleségével futott, Szani Roland, a Class FM műsorvezetője egymaga teljesítette a 12 kilométert a ferihegyi betonon, de Rubint Réka és Trokán Nóra is bebizonyították, hogy a futás igazán közel áll hozzájuk.

 

Posted on 2014-09-08 in Sport, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top