Muresan: „Egész hétvégén küszködtünk, de újabb értékes pontokat szereztünk”

Rendkívül nehéz hétvégét zárt Jerezben Robert Muresan a FIM Superstock 1000 Kupa idei szezonjának utolsó előtti állomásán.

 

H-Moto_Muresan_Jerez_vasarnap_kep2A magyar H-Moto Team román versenyzője folyamatosan küszködött a Pirelli új abroncsaival, ám a versenyen ennek ellenére sikerült beverekednie magát a legjobb tíz közé, s ezzel újabb értékes pontokat szerzett az összetettben a 13. helyen álló motoros.

 

Robert Muresan a kedvenc helyszínének nevezte a hétvége előtt a jerezi aszfaltcsíkot, s a pénteki első tréning, amelyet a negyedik helyen zárt a H-Moto Team román motorosa, még kifejezetten biztatóan is alakult. A későbbiekben azonban egyre inkább előjöttek a Pirelli által Spanyolországba szállított új abroncsok okozta problémák, s így a pilóta csak a 13. helyre tudta magát kvalifikálni a szombati időmérőn. A verseny aztán valamelyest jobban sikerült a 23 éves versenyző számára, hiszen a rajtnál megtartotta a pozícióját, majd a Németh Balázs balesete utáni újraindítást követően feljött a tizedik helyre, amely pozíciót aztán a futam végéig megőrzött, hat pontot szerezve magának és csapatának.

 

Muresan a nap végén jó eredménynek értékelte az újabb top10-es helyezést, amellyel az összetettben is megerősítette 13. pozícióját. A korábbi román Superbike bajnok már várja az egy hónap múlva esedékes magny-cours-i szezonzárót, s természetesen nem felejtett el mihamarabbi gyógyulást kívánni a verseny második körében hatalmasat bukó kollégájának, Németh Balázsnak sem.

 

Robert Muresan

„Ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, különösen azt követően, hogy a Pirelli úgy döntött, új típusú gumit hoz el a versenyhétvégére. Ezekről az abroncsokról semmilyen információt nem szerezhettünk a múlt heti tesztünkön, így mindent elölről kellett kezdenünk. Egész hétvégén szenvedtünk a megfelelő beállítások megtalálásával, s a nagy hőmérsékleti különbségek sem igazán segítettek ebben. Ennek ellenére sikerült egy jó verseny futnunk: örülök, hogy nem estem el úgy, mint Németh Balázs – remélem, nagyon hamar újra egészséges lesz. Az újraindítást követően feljöttem a tizedik helyre, s a motor hátulját érintő probléma ellenére is sikerült megtartanom ezt a pozíciót a leintésig. Ezzel újabb értékes pontokat szereztünk, s úgy vélem, ez egy jó eredmény. Már várjuk a franciaországi szezonzárót, s ezúton szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, a szurkolóimnak és a szüleimnek is, akik folyamatosan támogattak engem ezen a versenyen is.”

 

Posted on 2014-09-08 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top