Bódis remek felzárkózással a 7., Zaccone dobogós helyről bukott

t2

 

Különös, de összességében rendkívül pozitív versenyt zárt Jerezben, a FIM Superstock 600 Európa-bajnokság szombati futamán a 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor csapata. Bódis Richárd a 20. helyről indulva, tökéletes versenyt futva a 7. helyen szelte át a célvonalat, míg Alessandro Zaccone a 3. helyről bukott, és végzett végül a 20. helyen.

 

Reggel az időmérő edzés még a 15 éves olasz bajnoknak sikerült jobban, hiszen ő a 6., míg a beállításproblémákkal küzdő Bódis Ricsi csak a 20. helyre kvalifikálta magát. Ilyen előzmények után a versenyen a csapat szurkolói inkább Zacconétől várhatták a kiugró eredményt, ám az élet úgy hozta, hogy a verseny végére gyakorlatilag felcserélték pozícióikat. Az olasz a 6. helyről indulva lett 20., míg a magyar a 20.-ról indulva 7. A rajt még mindkettőjüknek jól sikerült, Ricskó 10, Zaccone 4 helyet tudott javítani a verseny elején. Ez azt jelentette, hogy az olasz motoros már a 3. helyen száguldott a Talmácsi Racing első Európa-bajnoki dobogós helyezésének megszerzése felé, amikor az egyik kanyarban elúszott a motor eleje, és a földre huppant. Tovább tudott ugyan menni, de a dobogós reményeknek lőttek. Vigasztalásul ott volt Ricskó, aki az utolsó körben még egy párharcot megnyert, és a 7. helyért járó pontoknak köszönhetően a tabellán is előrelopakodott a 13. helyre, megelőzve 16. helyezett csapattársát.

 

A csapat legifjabb tagja, a 14 éves Somosi Alexander ma a második időmérő edzésen a 16. helyet szerezte meg a European Junior Cupban, így a holnap 15:05-kor kezdődő futamot ebből a pozícióból kezdheti meg, egyértelmű pontszerzési célokkal és eséllyel.

 

Talmácsi Gábor, csapatfőnök

„Zacconét nagyon sajnáljuk mindannyian, mert a 3. helyen ment, és csak két honfitársa volt előtte, akik a bajnoki címért folyó csatában is főszerepet játszanak. Nagyon jó volt látni, hogy a versenyzőnk tartani bírja a tempójukat, de sajnos az egyik kanyarban elment a motor eleje, és elesett. Nagy kár érte, mert ha ez nincs, meglett volna csapatunk első dobogós helyezése az Eb-n. A lényeg, hogy tanult az esetből, és legközelebb még jobban fog figyelni. Becsületére váljék, hogy a bukása után felállt, és a 20. helyen beért a célba. Ricsire nagyon büszke vagyok, az ő mai teljesítményét nagyon szeretném kiemelni. Azok után, hogy az időmérőn kicsit erdőbe mentünk a beállításokkal, a 20. helyről indulva ennél jobban összerakni fejben egy versenyt nem is lehetett volna. Úgy ment át a mezőnyön, mint forró kés a vajon, és nagyon jó volt kívülről nézni, amit művelt. Csodálatos látvány volt, ahogy motorozott, és örülünk a 7. helyért járó pontoknak. Alex számára holnap következik a futam, amit a 16. helyről kezdhet meg. Nagyon magabiztosnak érzem őt, és úgy látom, van még benne tartalék, amit holnap minden bizonnyal ki is fog hozni magából. A beállítás jó, ezért bízunk benne, hogy sikerül pontszerző helyen célba hoznia a motort.”

 

Bódis Richárd (Superstock 600, 7. hely)

„Nagyon örülök ennek a 7. helynek. Az időmérő után nagyon el voltam keseredve, mert nagyon vakvágányra kerültünk a beállításokkal. Ezután mindent egy lapra feltéve úgy döntöttünk, a versenyen egy más beállítással indulunk el, és támadni fogok végig, mert nincs mit veszítenünk. Ez be is jött, mert a rajtom nagyszerűen sikerült, és az első kör végén már a 10. helyen szeltem át a célvonalat, tehát máris javítottam tíz pozíciót. Az utolsó kört a 8. helyen kezdtem meg, és a legvégéig nagyon nagy csatában voltam azzal a sráccal, aki ellen Portimaóban egy hajszállal alulmaradtam a 4. helyért vívott harcban. Most sikerült nagyon jól megterveznem fejben, hogy mit fogok csinálni, és sikerült is végrehajtanom a gyakorlatban, így revánsot vettem, és most enyém lett a 7. hely. Köszönök szépen mindent a csapatnak és a szurkolóimnak, fejben már most a következő versenyen járok. GAS, Magny-Cours!”

 

Alessandro Zaccone (Superstock 600, 20. hely)

„Nagyon jól indult számomra a verseny, hiszen a 7. helyről rajtolva hamar sikerült előrejönnöm a 3. helyre, és tudtam tartani a tempót az első két helyen haladó pilótával. Az egyik kanyarban viszont sajnos elment a motor eleje, és elestem. Szerencsére sem nekem, sem a motornak nem lett baja, úgyhogy fel tudtam állni, és a többiek után tudtam eredni, de ekkor a jó eredménynek már lőttek. Sajnálom, mert ha nem esek el, akkor úgy érzem, a dobogó simán meglett volna. Csalódott vagyok, hogy így zárult ez a verseny, de próbálok tanulni a történtekből, és remélem, legközelebb már a végeredmény is tükrözni fogja a tempómat.”

 

Somosi Alexander (EJC, 16. hely)

„Ma rengeteget tudtunk fejlődni. Az új beállításoknak köszönhetően sokkal jobb lett a motor, érzem, hogy van még benne tartalék, és nem megyek még vele a határon, úgyhogy holnap szeretnék tovább gyorsulni. Ma sikerült két másodpercet javítanom a tegnapi legjobb köridőmhöz képest, aminek nagyon örülök. A holnapi versenyen szeretnék a legjobb 10 pilóta között végezni, ez szerintem elérhető lehet.”

 

Posted on 2014-09-08 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top