Somosi Alexander EJC-s debütálással ünnepli 14. születésnapját

somosi

 

A mai napon, 2014.06.20-án egy régóta várt pillanat érkezett el Somosi Alexander életében, hiszen ma töltötte be 14. életévét, amely a Superbike világbajnokság hivatalos utánpótlás-sorozataként futó European Junior Cup alsó korhatára. Az ifjú magyar tehetség nem akármilyen születésnapi ajándékot kap csapatától, a Talmácsi Racingtől, hiszen a hétvégén máris részt vehet első futamán a nívós nemzetközi sorozatban.

 

Alex csapatával együtt már jelenleg is a verseny helyszínén, Misanóban tartózkodik, ahol tegnap világbajnok mentorával, Talmácsi Gáborral, valamint két, a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokságban szereplő csapattársával, Bódis Richárddal és Alessandro Zacconéval közösen járta be a számára eleddig ismeretlen pályát, továbbá első versenyzői eligazításán is részt vett.

 

A mai napon pedig friss 14 évesként máris teljesítheti első két szabadedzését a European Junior Cupban, előbb 12:45-től, majd 13:10-től hajthat fel 20-20 percre a pályára Honda CBR500-as versenygépének nyergében.

 

A 14-es egyébként is egy kultikus szám a Talmácsi Racing életében, hiszen Gábor ezzel a rajtszámmal lett annak idején világbajnok. A mai napon Alex is egészen biztosan megkedveli ezt a számot, hiszen a 14. születésnapja minden bizonnyal felejthetetlen élményeket tartogat számára.

 

Posted on 2014-06-20 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top