Katus Attila elárulta titkait

Katus_Attila_tanácsai_segitik_Kocsis_Korinnat

 

A nők többsége általában elégedetlen a külsejével, különösen akkor, ha beköszönt a strandszezon. Ezzel a problémával Katus Attila világbajnok aerobik edzőt is gyakran felkeresik, aki bár csodákat nem ígér, mindig tartogat pár olyan gyakorlatot, amivel közelebb kerülhetünk az áhított bombaformához. Attila egyébként nem a tökéletes alak megszállottja, sokkal inkább azt vallja, hogy mindenkinek más áll jól.

 

Katus Attila naponta találkozik olyanokkal, akik pillanatok alatt szeretnék a tavalyi szezon óta felszedett plusz kilókat eltüntetni. Az edző szerint csodák ugyan nincsenek, de látható eredményt akár 3 hét alatt is el lehet érni. A titok az elszántságban, a célirányos edzésben és a kiegyensúlyozott táplálkozásban rejlik.

 

Bár sokan azt gondolhatják Attila a tökéletes alak megszállottja, ez cseppet sincs így. Sokkal inkább azt vallja, hogy mindenkinek más áll jól, igaz ez az öltözködésre és a testalkatra egyaránt. A legfontosabb pedig az, hogy valaki jól érezze magát a bőrében.

 

„Az első, amit megnézek egy nőben, az a szeme és bár szívesen ösztönzök másokat mozgásra, a barátnőimet sosem kértem arra, hogy edzésekre járjanak a kedvemért” – mesélte Attila, aki néhány egyszerű, de hatásos gyakorlatot is bemutatott Kocsis Korinna segítségével. „Korinnát körülbelül 5 éve ismerem, ekkor kezdtünk el együtt edzeni. A közös munka során szerencsére nemcsak arra vettem rá, hogy tudatosan sportoljon, de arra is, hogy kipróbálja magát a szépségversenyek világában, így mondhatni én is hozzájárultam, hogy elinduljon a pályán. Azóta nagyon jó barátság alakult ki közöttünk, és ma már a munka is összeköt minket”mondta el a MOM Wellness személyi edzője, aki ha gyors eredményről van szó, az alábbi gyakorlatokra esküszik.

 

1. Guggolással a formás hátsóért

 

1_guggolas_a_feszes_hatsoert

 

A helyes guggolás titka a vállszéles terpesz és a tempó. Minél lassabban végzed ezt a mozgást annál intenzívebb lesz a hatása. Ha magastartással kombinálod a gyakorlatot nemcsak a far- és combizmokat erősíti, de a mélyhát- és vállizmokra is látványos hatással lesz. Ebben segítségedre lehet egy bot vagy rúd, amelyet könnyítésként a válladra tehetsz. A gyakorlat a helyes testtartást és keringési rendszerünket is segíti, haladók pedig nehezítésként egyik lábukat hátra feltéve egy padra, egy lábon is végezhetik.

 

2. Koncentráljunk az egyik legkritikusabb pontra, a hasizomra

 

2_kuzdelem_a_hasizomert

 

Az egyszerű hasprés hatásos lehet, de vannak intenzívebb gyakorlatok is. Az alkarodra támaszkodva emeld el a csípődet és a térdedet a talajtól, és feszítsd meg a far- és hasizmaidat. Emeld ki oldalra a lábad hajlítva és törzseddel is fordulj úgy, mintha meg akarnád nézni a térded. Végezz néhány ismétlést elfáradásig mindkét lábaddal. Ez a gyakorlat nemcsak a hasizmaidat, de a far-és vállizmaidat is erősíti.

 

3. Labdával hatásosabb

 

3_a_labda_hatalma

 

Ezt a gyakorlatot bizonyára sokan ismeritek, de most nehezítsünk rajta egy kicsit. Feküdj hanyatt, tárd szét a kezeidet, lábaidat pedig hajlítsd be és tedd egy labdára. Ezt követően próbáld úgy megemelni a csípődet, hogy a lábaid a labdán maradjanak. A gyakorlat a combhajlító- és farizmokat erősíti, valamint a bizonytalan testhelyzet miatt ez a hasizmokat is megdolgoztatja majd. Minél közelebb van a labda hozzád, annál intenzívebb a gyakorlat, és persze itt is próbáljuk lassan végrehajtani a mozdulatot!

 

Fotókredit: Németh Dániel, MOM Park

 

Posted on 2014-06-19 in Sport, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top