Kovács Bálint a dobogón kezdett Horvátországban!

H-Moto_Alpok-Adria_Fiume_125GP_1.futam_dobogosai_Kovacs_Balint_Danilo_Digiorgio_Andrej_Kosmac

 

Tovább folytatja remeklését az Alpok-Adria Bajnokság 125GP kategóriájának felnőtt nemzetközi mezőnyében a 12 éves magyar tehetség, Kovács Bálint, aki a hétvégén a horvátországi Fiumében húzza a gázkart, eddig eredményesen! A H-Moto Team ifjú titánja szombaton az első futamot a 3. helyen zárta, amivel tartja 2. helyét az összesített pontversenyben.

 

A háttérben az Alpok havas hegycsúcsai, a közelben az Adria-tenger partja – le se tagadhatnék az itt motorozók, hogy a hétvégén épp az Alpok-Adria Bajnokság aktuális versenyén állnak rajthoz! Kovács Bálint számára idén gyakorlatilag az összes pálya új, hiszen korábban alig versenyzett még nagypályán, így az Alpok-Adria Bajnokság csaknem valamennyi helyszínén a nulláról kell kezdenie a nyomvonal elsajátítását. Ő azonban már Olaszországban és a Pannóniaringen is bizonyította, rendkívül gyorsan tanul, és ez szerencsére ezen a hétvégén sem volt másként.

 

Bálint az első szabadedzéstől kezdve fokozatosan gyorsuló tempót diktált, ami a szombati versenyen egy újabb bravúros dobogós helyezésben csúcsosodott ki. Vasárnap az ifjú pilóta és csapata hasonló szellemben folytatná a második futamon, hiszen a hétvége előtt azt a célt fogalmazták meg maguknak, hogy mindkét versenyen dobogóra álljanak. A feladat első része teljesítve!

 

Szilner János, Kovács Bálint edzője:

„Pénteken Bálint három szabadedzésen ismerkedett a rijekai pályával. Az első edzésen néhány körön keresztül a címvédő Danilo Digiorgio segítette a pálya megismerésében. Az útmutatásával hamar sikerült a helyes beállításokra rátalálni, jó íveket motorozva Bálint körről körre javítani tudott az idején. A pálya tetszik neki, nagyon gyors, jó a tapadás, nagy koncentrációt kíván, végig tempóval lehet rajta menni. Az edzéseken a harmadik időt motorozta: 1.56.896 volt a legjobb ideje. Szombaton az időmérőn a 4. rajtkockát sikerült megszereznie, amivel összességében elégedettek voltunk, mert nagyon tempós a pálya, nagyon precízen kell rajta menni, és a helyi menőknek sokkal több rutinjuk van itt, mint Bálintnak. A versenyen a negyedik rajtkockából egy kicsit elrontott rajttal 5.-ként fordult a célegyenes végén. Három kör kellett a pozíció visszaszerzéséhez, az élboly addigra elhúzott. Közben a 3. helyen motorozó versenyző elesett, így Bálint már dobogós pozícióban haladt, majd jó köridőket motorozva leszakította a mögötte haladókat, és a verseny hátralevő részében egyedül motorozva bejött a 3. helyen. Elégedettek vagyunk, mert javultak a köridők, és megvan a pódium. Vasárnap egy újabb futam vár Bálintra, úgyhogy innen folytatjuk.”

 

Posted on 2014-06-15 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top