Habzóboros koktélok a nyár slágerei

Beköszöntött a kerti partik és vízparti sütögetések időszaka. Várnak ránk a fülledt romantikus randevúk a szikrázó csillagok alatt. Egy tikkasztó napon pedig nincs is jobb, mint az édes semmittevés a medence partján. Valami azonban mégis hiányzik?

 

A finnek kedvenc vodkája zamatos gyümölcsökkel párosítva pezsdítő, jéghideg koktélokkal ragad magával a nyári forróságban. Ráadásként pedig, ha még néhány korty habzóbort is keverünk az ízlelőbimbókat kényeztető kreációkhoz, a siker biztosan nem marad el! Íme néhány „slágergyanús”, frissítő nyári recept:

 

Bodza-Lime örvény

 

bodza_lime_orveny

 

Hozzávalók: 2 cl Finlandia Lime, 5 cl habzóbor, 2cl bodzaszirup, 5 cl szóda, fél lime cikkekre vágva

 

A vodkát, lime-ot, és a bodzaszirupot egy shakerben jól összerázzuk, borospohárba töltjük, majd felöntjük habzóborral és szódával. Az elkészült koktélt bodzavirággal, limegerezdekkel és jégkockával díszítjük.

 

Mangós pezsgés

 

mangos_pezsges

 

Hozzávalók: 2 cl Finlandia Mango, 5 cl habzóbor, 3 cl mangópüré, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda, fél kifacsart lime

 

A mangópürét, cukorszirupot, lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk, majd talpas pohárban habzóborral és szódával felöntjük. Díszítéshez cikkekre vágott mangót és néhány jégkockát használunk.

 

Bíbor málna

 

bibor_malna

 

Hozzávalók: 2 cl Finlandia Cranberry, 5 cl habzóbor, 3 cl málnapüré, 2 cl limelé, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda

 

A málnapürét, cukorszirupot, lime-ot és a vodkát összerázzuk shakerben, borospohárba töltjük, majd habzóborral és szódával felöntjük. Az elkészült italt málnával és jégkockával díszítjük.

 

A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel!

 

Posted on 2014-06-16 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top