Wagner-napok 360 fokban

Amint a műsorkínálata, úgy a Müpa koncertlátogatói is sokszínűek, így az intézmény változatos, innovatív kommunikációval szólítja meg őket.  A Müpa weboldalán és közösségi oldalain július elseje óta érhető el egy olyan videó, amely 360 fokban engedi körbetekinteni a nézőket. Az idei Wagner-napokon, az előadások szünetében elhangzott fanfárról készült, 360 fokos videó egy előremutató kezdeményezés egyik első lépése, amellyel a Müpa a virtuális és kiterjesztett valóságon keresztül szeretné elérni az újdonságokra nyitott koncertlátogatóit. A mostani film egy különleges kedvcsináló a valódi koncertekhez, már a 2017. évi Wagner-napok hangversenyeihez.

 

A Müpa weboldalán, Facebook oldalán, YouTube csatornáján és a Kolivrin már elérhető az a 360 fokos videó, amely az idei Wagner-napok egyik hangversenyének szünetében elhangzott behívó fanfárról készült. Ez a Müpa első ilyen jellegű videója, amely néhány perces ízelítőt ad a Wagner-napok élményéből oly módon, hogy a néző lejátszás közben körbe is tekinthet a helyszínen, mintha csak maga is részese volna az eseménynek. Azok, akik az okostelefonjukon nézik meg a filmet, a készüléket föl-le és oldalra mozgatva csodálhatják meg a Müpa belső terét az előadás közben, a karzatra „feltekintve” láthatják és hallhatják a fúvósokat, és érezhetik maguk körül a többi koncertlátogatót.

A 360 fokos fanfár-videó abba az átfogó koncepcióba illeszkedik, amellyel a Müpa a valóság és a virtuális valóság határait elmosó élményen keresztül is szeretné megszólítani a koncertlátogatóit, felkelteni érdeklődésüket a hangversenyeik, koncertjeik iránt. A Wagner-napok előadásaira érkezők például az okostelefonjuk vagy tabletjük kamerájának segítségével is érdekes és naprakész információkat kaphattak egyedi, látványos formában, amennyiben letöltötték a BlippAR nevű alkalmazást.

A virtuális élmény az igazi koncertet nem helyettesíti, de izgalmas kedvcsináló lehet azoknak, akik a valódi koncertélményre vágynak a Müpában. Ők a 2017. évi Wagner-napokra már most megvásárolhatják a jegyeket a Müpa honlapján.

Müpa weboldala:

YouTube:

Facebook:

Posted on 2016-07-05 in Egyéb, Művelődés

Share the Story

About the Author

Back to Top