Viharba került Besenyei Péter

besenyei_peter

 

Három hét szünet után újra itt a Red Bull Air Race, a műrepülők legjobbjai a hétvégén Ascotban mérik össze tudásukat. Besenyei Péter, az eddigi nehéz idény ellenére bizakodóan várja a következő futamokat, csapata pedig folyamatosan apró fejlesztéseket végez a repülőgépen.

 

A korábbi világbajnok az előző verseny helyszínéről, a lengyel Gdynia városából saját gépével repült Nagy-Britanniába. – „Nagyon rossz időben repültünk, a csatorna felett alig lehetett látni valamit, de szerencsésen letettem a gépet Wycombe-ban, hamarosan onnan repülök át Ascotba” – kezdte Besenyei Péter.

 

„Tudomásul kell venni, hogy idén vannak gondok a géppel, kisebb változásokat azonban mindig igyekszünk eszközölni a futamok között. Nehéz jósolgatni, de szerencsével elérhető a negyedik-ötödik helyezés, hiszen minden apróság számít, tizedmásodpercek döntenek” – mondta a Red Bull Air Race magyar világbajnoka. A szezon végén nagyobb átalakításokat tervez a csapat: „Le kell vágni a törzsből, közelebb hozni a motort, hogy jobb legyen a súlypont” – tette hozzá a pilóta.

 

red_bull_air_race

 

A soron következő ascoti pálya a legkülönlegesebb helyszínek közé tartozik a szériában, hiszen a híres lóversenypálya felett száguldozik a világ leggyorsabb motorsportjának mezőnye. A magyar pilóta a Red Bull Air Race előző, lengyelországi futamán a hetedik helyen végzett, ezzel két pontot sikerült szereznie. A sorozatot az osztrák Hannes Arch magabiztosan vezeti a brit Paul Bonhomme előtt, ám az őket követő mezőny rendkívül szoros.

 

Fotókredit: Jörg Mittel, Predrag Vuckovic és Sebastian Marko

 

Posted on 2014-08-15 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top