Varázsolj mexikói hangulatot a kánikulába!

Úgy tűnik a tikkasztó hőség idén sem kerül el minket, de akár hiszed, akár nem, ennek is van jó oldala! Kis kreativitással hosszú repülőút, macerás csomagolás és nyelvi nehézségek nélkül is élvezheted a mexikói hangulatot.

 

A hőmérséklet már adott, az élmény azonban csak néhány tequilás, jeges koktéllal lehet teljes. Idén nyáron leáldozik a shotok kora, helyüket pedig a hűsítő long drinkek veszik át. A mexikóiak kedvenc 100% kék agavéból készült tequilájából, néhány egyszerű hozzávalóval akár otthon is könnyedén frissítő koktélokat készíthetsz. Íme három egyszerű recept, amelyekkel pillanatok alatt megidézheted a mariachi zenészek és sombrerók hazáját.

 

Orange mariachi

orange_mariachi

Hozzávalók: 5 cent el Jimador Blanco, 3 cent cukor-lime szirup, 1 dl narancslé, narancs a díszítéshez

Az összetevőket tedd egy jéggel teli shakerbe, és rázd össze jó alaposan. Egy magas falú pohárba dobj néhány jégkockát, öntsd rá a koktélt, végezetül pedig díszítsd néhány narancsgerezddel!

 

Cactus kicker

cactus_kicker

Hozzávalók: 4,5 cent el Jimador Blanco, 1,5 cent Midori (sárgadinnye likőr), 8 cent ananászlé, 3 cent cukor-lime szirup

Az előbbihez hasonlóan a hozzávalókat egy jéggel teli shakerben mixeld jól össze. Öntsd jeges pohárba, díszítésként pedig használj narancshéjat.

 

Margarita forever

blanco_margarita

Hozzávalók: 4 cent el Jimador Blanco, 2 cent Cointreau, 1 cent lime juice

Az egyik legismertebb koktélt is pofonegyszerű elkészíteni. Itt sincs szükség különösebb trükkre, az összes hozzávalót öntsd shakerbe, és rázd össze jól! Az italt töltsd margaritás pohárba (a pohár szájára opcionálisan sót is tehetsz). A frissítő koktélt pedig koronázd meg egy lime szelettel.

 

Az el Jimador a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!

 

Posted on 2014-07-24 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top