Több mint 15 ezren pálinkáztak a belvárosban

parlatok_sokasaga_varta_a_latogatokat

 

Négy napon keresztül 27 kiállító, több mint 400 féle párlat és izgalmas zenés produkciók gondoskodtak a felhőtlen hangulatról a Budapesti Pálinkafesztiválon. A legkedveltebb ital idén is az Év Pálinkája volt, de a kellemes időjárásnak köszönhetően a hűsítő pálinkás long drinkeket is előszeretettel fogyasztották a fesztiválozók.

 

Több mint 15 ezren látogattak ki május 22-25. között a Városháza Parkba az idei első igazán nyárias hétvégén. A IX. alkalommal megszervezett Budapesti Pálinkafesztiválon ezúttal is különleges párlatok és ínyenc falatok között válogathattak a vendégek. A pálinkafőző mesterek számára külön öröm volt, hogy a házipálinka-főzés virágzásának idején ilyen szép számmal érkeztek látogatók a rendezvényre, és hogy még mindig ilyen sokan értékelik a szakértelemmel, minőségi alapanyagból főzött párlatokat.

 

A legjobban idén is Magyarország pálinkafőzdéinek közös blendje, az Év Körtepálinkája fogyott, de a körtés ételek is nagy sikert arattak. Az ínyencek megkóstolhatták a kéksajtkrémes mézes körtés bagettet vagy a körtés kecskesajtos salátát, de a desszertek között is igazi kuriózumokra leltek az érdeklődők: volt mandulás körtepite és csokis körtekompót, a Pálinkás Édességek házában pedig körtés macaron, valamint körtepárlattal töltött Szamos és Lady Lavender bonbonok várták a vendégeket.

 

A kellemes időjárásnak köszönhetően népszerűek voltak a különböző főzdék long drinkként kínált italai is. Az Agárdi Pálinkafőzde Gin Tonic-kal, a Rézangyal és a Békési Pálinkaház körte alapú hűsítő italokkal, a Márton és Lányai pedig egy igazán különleges Boróka Tonic-kal készült a látogatóknak.

 

unnepelyes_megnyito_a_magyar_palinka_lovagrenddel_es_az_itivel

 

A kellemes hangulatot gitárkísérettel fokozták a színpadra lépő művészek. A négy nap alatt többek között az Intim Torna Illegál, Egyedi Péter, Járai Márk és Pátkai Rozina biztosította a zenei aláfestést pálinkázáshoz.

 

„Bár a tavaszi rendezvény gyorsan véget ért, szerencsére nem kell sokat várni a következő Pálinkafesztiválra. Ősszel ismét a Budai Várban pálinkázhatunk majd együtt, ahol ezúttal a legjobb hazai párlatok mellett a whiskyvel ismerkedhet majd meg kicsit jobban a nagyérdemű” – mondta el Maros Róbert, a fesztiválok főszervezője.

 

Posted on 2014-05-27 in Itthon, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top