Sikeres évet zárt a Hajdu Vostok

Sikeres évet zárt a HAJDU Zrt moszkvai vállalata, a 2008-ban alapított Hajdu Vosztok. Mint azt Novotni István, a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. vezérigazgatója bejelentette, az elmúlt öt esztendőben lényegesen bővült a partneri kör, s mára már közel 50 céget tudhat partnerének a moszkvai központú Hajdu Vostok. A vállalat tevékenysége már nem csak a Moszkva közeli területekre szorítkozik, Oroszországban más régiókban, – így Szentpéterváron és Krasznojarszkban is értékesítenek.

 

A Hajdu termékek, többek között a Magyar Termék Nagydíjas puffertárolók még Vlagyivosztokba is eljutottak. 2013-ban az előző – 2012-es – évi eredményét megtöbbszörözte a cég, több mint 2200 készüléket adtak el. Az oroszországi cég beszámolójából kiderült: a hagyományos termékeken kívül, indirekt fűtésű, tárolós vízmelegítőt, puffertárolót, villanybojlert értékesítettek az elmúlt esztendőben. A moszkvai cég a várakozásoknál jobban teljesített, jelentősen túlteljesítette árbevételi tervét.

 

Novotni nem titkolta azt sem, hogy az utóbbi időben kialakult feszült politikai helyzet, a rubel árfolyamára negatív hatással bíró orosz – ukrán vita a Krím félsziget hovatartozásáról, befolyásolhatja az ottani értékesítést. Hozzátette, hogy az év első két hónapjában még nem érezték ennek hatását.

 

Posted on 2014-03-13 in Üzlet

Share the Story

About the Author

Back to Top