20 ezer internet előfizetői szerződést kötött a POI Partner Kft. a Magyar Telekommal

2014. március 11., Budapest – 20 ezer internet előfizetésre vonatkozó tendert írt ki a POI Partner Kft., az általa országosan, 2014 első felétől üzemeltetett Fizetési Pont terminálokhoz. A tavaly ősszel kiírt Fizetési Pont program pályázatának nyertese Magyarország legnagyobb 4G hálózatával rendelkező szolgáltatója, a Magyar Telekom lett. Az egyedülálló, innovatív fizetési megoldás összesen 1,65 milliárd forintos beruházás révén valósul meg és ez év első félévétől lesz elérhető.

 

A legkorszerűbb fizetési szolgáltatások fejlesztője és üzemeltetője, a POI Partner Kft. 2013 őszén meghívásos pályázatot írt ki a hazánkban működő kiemelt mobilszolgáltatók számára, Fizetési Pont programjához. A tender tárgya 20 ezer, mobilterminálokhoz kapcsolódó internet alapú, kiemelt biztonsági fokozatú adatkapcsolati szolgáltatás volt. A hazánkban 2014 első félévétől elérhető Fizetési Pont terminálokat üzemeltető POI Partner Kft. a két évre szóló szerződést a legkedvezőbb feltételeket nyújtó és Magyarország legnagyobb 4G hálózatával rendelkező szolgáltatójával, a Magyar Telekommal kötötte meg 2014 februárjában.

 

A Fizetési Pont egy PayPass képes MasterCard kártyaelfogadó POS terminál, amely amellett, hogy fizetési tranzakciókra képes, extra – Magyarországon most bevezetendő – szolgáltatásokkal rendelkezik. Ezeken az új generációs, multi-applikációs környezetet biztosító terminálokon (a színes képernyők segítségével) elérhető lesz számos értéknövelt funkció, így például a Fizetési Pont logós kártyával a lakossági ügyfelek befizethetik csekkjeiket, feltölthetik mobiltelefonjuk egyenlegét. Jövőbeli tervek szerint a felhasználók részt vehetnek pontgyűjtő és városkártya programokban, vásárolhatnak parkoló- vagy tömegközlekedési jegyeket. És mindezt a mindennapi bevásárlásaik helyszínén, ahol rendelkezésre áll az Európában már jól működő kisösszegű készpénzfelvételi (cash back), valamint a kártya-kártya közötti azonnali pénz átvezetési szolgáltatás is. A kiskereskedelmi üzletek számára is igazi értékteremtő eszköz lesz a náluk kihelyezett terminál, mert amellett, hogy technikai fejlesztési igények nélkül MasterCard elfogadó hellyé válnak, a szokásos vásárlásukat intéző vevőik befizethetik aktuális közüzemi díjaikat vagy feltölthetik telefonegyenlegüket. Ezzel a kisboltok üzemeltetői – Magyarországon először – a jutalékoknak köszönhetően újabb bevételi forrásokhoz jutnak.

 

A Fizetési Pont terminálokat kifejezetten olyan, jelenleg terminállal nem rendelkező kiskereskedelmi egységekbe fogják telepíteni, ahol az emberek a napi apróbb bevásárlásaikat intézik (kisboltok, pékségek, kis non-stop üzletek, stb.). A Telekom mindehhez üzleti privát internet szolgáltatást nyújt, amely biztosítja a POI Partner Kft. mobil termináljai és központja között az IP alapú csomagkapcsolt adatkommunikációt.

 

Az egyedülálló fizetési megoldást megvalósító Fizetési Pont programban a POS terminálok kihelyezéséért és üzemeltetéséért a POI Partner Zrt. felel, az pénzforgalmi szolgáltatást pedig a cégcsoport másik tagja, – a hazai készpénz-forgalom csökkentését célzó – O.F.Sz. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. biztosítja. Az induló innovatív beruházás összege eddig 1,65 milliárd forint, mely tartalmazza többek között a kivételesen modern és biztonságos informatikai infrastruktúra és a hazánkban eddig ismeretlen technikai képességekkel rendelkező POI terminálok fejlesztési költségeit.

 

Posted on 2014-03-11 in IT, Itthon, Üzlet

Share the Story

About the Author

Back to Top