SAP: második negyedéves gyorsjelentés

Az SAP közzétette a 2014. második negyedévére vonatkozó gyorsjelentését.

 

saplogoIsmét növekedésről számolt be a szoftvercég legújabb, globális gyorsjelentésében. Az európai térségben az ukrán krízis ellenére is 51%-os emelkedést mutatott a vállalat a felhő megoldások értékesítése kapcsán.

 

Az amerikai térségben Kanada, és Latin-Amerika hozott nagyon jó számokat, itt harmadával adtak el több felhő megoldást, mint tavaly a második negyedévben. Az ázsiai területeken 48%-al bővültek a cloud eladások, melyekből kiemelkedik Ausztrália és Malajzia teljesítménye.

 

A vállalat megnövelte eredményvárakozásait a felhő üzletága kapcsán, a teljes évi árbevételt e területről immár 1-1,05 milliárd euró közé várják. A várakozás felső része közel 40%-os növekményt jelent a megelőző évhez képest. A teljes évi, szoftverek és kapcsolódó szolgáltatások kapcsán 6-8%-os emelkedést vár az SAP, mely e soron nem változtatott. Tavaly 14,03 milliárd eurót realizált e téren az szoftvergyártó.

 

sap_masodik_negyedev

 

A IFRS szerinti felhőbevételek 52%-a nőttek. A szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3,48 milliárd eurót tett ki, mely 5%-os növekedést jelent a 2013-as 3,32 milliárd euróhoz képest. A társaság teljes árbevétele 4,15 milliárd euró volt, ez 2%-al több, mint a 2013 azonos időszakában regisztrált 4,06 milliárd euró. Az üzemi eredmény 698 millió euróra rúgott, míg az adózás utáni profit 556 millió eurót tett ki.

 

„Sikeresen hajtjuk végre átalakulásunkat a felhő fele, és segítjük, hogy ügyfeleink egyszerűbben tudják vezetni vállalatukat”mondta Bill McDermott vezérigazgató.

 

Posted on 2014-07-21 in IT

Share the Story

About the Author

Back to Top