Plakátragasztónak állt Fábián Anita, Szivós Marci és Gergely István

pisti_ragaszt

 

Megváltak egy napra eredeti szakmájuktól hazánk hírességei! Gergely István és Szivós Marci a medencét hátrahagyva ragasztót és ecsetet ragadott, hogy Budapest forgalmas pontjain óriásplakátot helyezzen ki. Olimpikon vízilabdázóinkhoz a Jóban Rosszban csinos színésznője, Fábián Anita is csatlakozott. A közös munka során pedig az is kiderült, Gergely István tűzoltóként, Szivós Marci nyomozóként próbálná ki magát.

 

Gergely Istvánt és Szivós Marcit élvonalbeli vízilabdázóként, míg Fábián Anitát a képernyőről és a színpadról ismerheti a közönség. Hírességeink első alkalommal másztak létrára és ragadtak ecsetet, hogy óriásplakátot ragasszanak.  A The Famous Grouse fotópályázatán civil nyertesek képei kerültek ki Budapest egy-egy forgalmas pontjára, amelynek kihelyezésében Anita, Marci és István segédkezett. A koncentrációt és precizitást igénylő plakátragasztás alatt az is kiderült, más szakma felé is kacsingatott már a csapat.

 

„Tini koromban nyaranta szélvédőt mostam egy benzinkúton, de nem igazán jött be a dolog. A vízilabda nagy szerelmem, az autószerelés pedig az egyik kedvenc hobbim volt, de régi nagy vágyam, hogy tűzoltó legyek. Eddig ez a sport mellett nem működhetett, de tervezem, hogy önkéntesnek állok a közeljövőben” – kezdte Gergely István. – „Bár a fajdkakasos plakát életem első ragasztása volt, teljesen nem volt idegen a munkafolyamat, hiszen már gyerekként is sok ház körüli teendőben segítettem. Édesanyám egyedül nevelt minket, gyakran festettünk, vagy barkácsoltunk a kertes házunkban.” – folytatta a vízilabda válogatott kapusedzője.

 

kozos_ragasztas_2

 

Gergely Istvánnal ellentétben Szivós Marci mindig is tudta, hogy vízilabdázó szeretne lenni, gyerekkorában nem álmodott másik hivatásról. Most azonban eljátszott a gondolattal, mihez kezdene sportkarrierje után.

 

„Mióta az eszemet tudom, vízilabdázónak készülök. Egyetlen napra belekóstoltam a fociba is, de végül maradtam a medencénél.” – mondta Szivós Marci. – „A nyaralónkban néha besegítettem, de a tapétázás eddig kimaradt, most viszont bepótolhattam, jó móka volt. A sorozatokban mindig is nagyon tetszett a rendőrnyomozók munkája, így ha lehetőségem nyílna rá, azt még szívesen kipróbálnám.” – viccelődött a világbajnok.

 

Fábián Anita már gimnazistaként több szakmát is kipróbált, egyik tinédzserkori munkájával ráadásul még az újságok hasábjaira is került.

 

„Én voltam az első szendvicsember Pécsett. Régimódi jelmezbe öltözve jártam a várost, egy helyi éttermet hirdetve. Annyira népszerű lettem ezzel, hogy még a Dunántúli Naplóban is megjelent rólam egy vers.”nosztalgiázott a Jóban Rosszban színésznője. – „Nagyon lelkes voltam, akár szendvicslányként, akár takarítóként dolgoztam. Ma sem jövök zavarba, ha bármit fúrni-faragni kell otthon, így a plakátragasztásban is rutinosan segédkeztem, ráadásul a The Famous Grouse is az egyik kedvenc italom.” – tette hozzá Anita.

 

Posted on 2014-05-29 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top