Németh Balázs: „Sajnálom, hogy így ért véget ez a hétvége”

Nemeth_Balazs_Aragon_futam_kep1

 

A Pedercini Racing Team színeiben most debütáló Németh Balázs számára egy nagyon pozitív hétvége ért véget nagyon csalódást keltő módon a spanyolországi Aragónban, a FIM Superstock 1000 Kupa idei első fordulóján. A 25 éves magyar pilóta a 10. helyről, egyértelmű pontszerzési esélyekkel kezdte meg a versenyt, ám rögtön az első körben bukott.

 

Pedig nagyon jól indult Németh Balázs számára a vasárnapi versenynap Aragónban, hiszen a reggeli warm up-on, kopott gumikon a 6. helyet szerezte meg, 2:03.745-ös idővel, ami szinte ezredre pontosan megegyezett a szombati kvalifikáción elért idejével. Akkor az a 10. helyre volt elég, így a futamot ebből a pozícióból várhatta a 34-es rajtszámú Kawasaki ZX10R nyergében.

 

Az első fél körben minden rendben is ment, ám utána minden egy szempillantás alatt fordult rosszra, hiszen Balázs bukott, és egyből kiesett. A nap végén természetesen csalódottan, ugyanakkor nem megtörten nyilatkozott, hiszen rengeteg pozitívumot is magával tud vinni a következő versenyhétvégére, amit két hét múlva rendeznek a hollandiai Assenben.

 

Németh Balázs

„Nagyon jól indult az egész hétvége és a mai nap is, úgyhogy nagyon sajnálom, hogy így ért véget. Ma reggel a warm up-on változtattunk a futómű-geometrián, aminek köszönhetően sikerült javulást elérnünk. Használt gumikon, egyedül olyan időt tudtam motorozni, mint tegnap a kvalifikáción az új gumikon, a pole pozíciós és későbbi futamgyőztes Mercado mögött. A versenyre már csak egy leheletnyit állítottunk a motoron, és nagyon bizakodóan vártam a rajtot, mert egész hétvégén jó formában éreztem magam. A rajtom szerintem jól sikerült, de a többieké is, így maradtam a 10. helyen az első kanyarban. Aztán, néhány kanyarral arrébb egy helyet sikerült előrejönnöm, majd még egyet, miután az egyik versenyző kiszaladt a pályáról, így a 8. hely környékén haladhattam, amikor a pálya vége felé az egyik kanyarban sajnos elment a motor eleje, és elestem. Őszintén szólva, nem értem, miért buktam, mert nem éreztem azt, hogy túl nagy tempóval kezdtem volna meg a kanyart, és nem is vettem rövidebb féktávot, mint máskor. Igazából mindent ugyanúgy csináltam, mint tegnap, ugyanott fékeztem és ugyanolyan tempóval mentem be a kanyarba, még is elment a motor eleje. Sajnálom, mert addig a pontig tényleg nagyszerűen alakult ez a hétvége, és úgy gondolom, minden esélyem meglett volna arra, hogy a futamon is a top10-ben végezzek. Ezen sajnos változtatni már nem tudunk, úgyhogy nem tehetünk mást, minthogy innentől a következő feladatra koncentrálunk. Otthon megpróbálok mindenképp motoros edzést is beiktatni, illetve a fizikai felkészülésemet is folytatom. Úgy gondolom, hogy Assenbe már egy nagyon jó alapbeállítással fogunk megérkezni, amiből kiindulhatunk, hiszen a mostani hétvégén nagyon sok apró problémára sikerült megoldást találnunk a beállítások terén, csak nem volt elég időnk, hogy mindent kipróbáljunk. Ezért a következő, két hét múlva sorra kerülő versenyhétvégén tovább tudunk majd még finomítani a beállításokon. Bízunk benne, hogy akkor már a verseny is szerencsésebben alakul majd számunkra.”

 

Posted on 2014-04-14 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top