Németh Balázs: „Bizakodva várom a jerezi versenyt”

Nemeth_Balazs_Jerez_elozetes_kep1

 

Közel két hónap elteltével a hétvégén Jerezben folytatódik a Superbike világbajnokság egyik betétsorozataként megrendezett FIM Superstock 1000 Kupa 2014-es szezonja. A Pedercini Racing Team színeiben versenyző Németh Balázs optimistán várja az idény utolsó előtti állomását, ahol nemrég csapatával egy sikeres tesztet is lebonyolítottak.

 

Hosszú, közel kéthónapos nyári szünetet követően folytatódnak a FIM Superstock 1000 Kupa idei küzdelmei, méghozzá egy legendás spanyolországi pályán, Jerezben. Természetesen a Pedercini Racing Team magyar versenyzője, Németh Balázs is nagyon várta már, hogy újra éles körülmények között motorozhasson Kawasaki ZX-10R típusú versenymotorjának nyergében. A portugáliai forduló óta eltelt idő azonban nem telt eseménytelenül, csapatával együtt ugyanis épp Jerezben teszteltek néhány nappal ezelőtt, és számos beállítást sikerült kipróbálniuk, amely segítheti a minél eredményesebb szereplést az évad utolsó előtti állomásán (a szezon október elején, a franciaországi Magny-Cours-ban zárul).

 

A pontversenyben a 12. helyet elfoglaló motoros, akinek idén már háromszor is sikerült a top10-ben végeznie (Assenben 9., Imolában 6., a legutóbbi portimaói viadalon pedig 10. lett), ennek megfelelően optimistán várja a hétvégi megmérettetést, ahol a célja ismét a pontszerzés, valamint az összetettben való előbbre lépés lesz.

 

Németh Balázs

„A kéthónapos nyári szünet után végre folytatódik a Superbike világbajnokság. A hosszúra nyúlt kényszerpihenőt sikerült megszakítanom otthoni motorozással, illetve csapatom, a Pedercini Racing Team is szervezett egy tesztet a következő versenyhelyszínünkön, Jerezben. A teszt nagyon hasznos volt: azon kívül, hogy segített ráhangolódni a hétvégi éles versenyre, lehetővé tette, hogy kipróbáljunk néhány beállítást. Természetesen maradt tennivaló a hétvégére is, de közelebb kerültünk a jó megoldáshoz. Bizakodva várom a vasárnapi versenyt. Szeretném növelni a pontjaim számát, és az összetett pontversenyben is szeretnék előrébb lépni.”

 

Posted on 2014-09-05 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top