Magyar Termék Nagydíjat kapott a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Lukács1

 

2014. szeptember 3-án 17. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, melyeket idén minden eddiginél több, összesen 66 pályázó 66 pályázata érdemelt ki.

 

A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A nyertesek, a hagyományhoz híven, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a kitüntetéseket.

 

A nyertesek között található a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is, mely évente több mint 400.000 vendéget fogad. A fürdő már a keresztes háborúk idején is működött. A török korban Musztafa pasa közkedvelt fürdőhelye volt, majd Buda visszafoglalása után kincstári tulajdonba került. A világ minden tájáról érkeztek a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő épületének falán. A fürdő termálmedencékkel, úszó- és élménymedencével, wellness részleggel, szaunákkal és különféle szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A pesti vezető értelmiség, a politika és a művészvilág kedvelt találkozóhelye. Úgy tartják, hogy itt található Budapest egyik leghatásosabb gyógyvize.

 

A 2012-ben, mintegy 1 milliárd forint összegű európai uniós támogatással megvalósult beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult például a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is. A vendégek szempontjából ennél sokkal fontosabb változás, hogy a Lukács Fürdő így számos olyan szolgáltatást is kínál, melyek fővárosunkban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült sókamra, a hamam török masszázs, illetve a prémium szolgáltatásként igénybe vehető privát fürdőzés. Az uszodatér végén lévő régi raktár- és személyzeti öltöző részből egy gyönyörű, exkluzív szaunavilágot alakítottak ki.

 

Lukács2

 

A Lukács Fürdő gyógyvize kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridiont tartalmazó minősített gyógyvíz, amely különösen ajánlott:

 

ízületek degeneratív betegségei,

idült és félheveny ízületi gyulladások,

gerincdeformáció,

porckorongsérv,

idegzsábák,

a csontrendszer mészhiányának gyógyítására.

 

Szolgáltatások

gyógyvizes gyógymedence fürdő

iszappakolás

súlyfürdő

szénsavas kádfürdő

orvosi gyógymasszázs

víz alatti vízsugármasszázs

víz alatti csoportos gyógytorna

komplex fürdőgyógyászati ellátás.

aroma relax masszázs

púderes masszázs

csokoládé kezelés

manager masszázs

talpreflexzóna masszázs

frissítő masszázs

török tradicionális hamam masszázs

finn szauna

hőlégkamra

gőzkamra

jéggép

privát fürdőzés

szaunavilág (1 sókristály szauna, 1 gőzkabin, 1 finn szauna, 1 infraszauna, 1 naturista szauna, 1 merülőmedence), díszkád, sókamra

 

A fürdő számos díjjal rendelkezik. 2013 márciusában vehette át a Magyar Fürdősszövetség ötcsillagos minősítését. Szintén 2013-ban az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a fürdőkomplexumot kiemelkedő és példamutató helyreállításának elismeréseként ICOMOS díjban részesítette. 2014 márciusában pedig a fürdő vezetője, Éva Mariann Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Budapest fürdőéletének fejlesztésében végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.

 

Posted on 2014-09-05 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top