Munkahelyteremtő Jánosik

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kínált munkahelyteremtő beruházási támogatást nyert el a Jánosik és Társai Kft. A vállalkozásoknak kiírt pályázaton bizonyultak sikeresnek és 30 millió forintot kaptak új munkahelyek létesítésére. A pályázatban vállalták, hogy 18 új alkalmazottból legalább hetet munkanélküliekből vesznek fel. Igyekeznek azonban a teljes létszámra állástalanokat alkalmazni – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

 

A Kormányzat által biztosított támogatáshoz 41 százaléknyi összeget önerőből tesz hozzá a Jánosik Kft. Elsősorban Miskolc és környékének élő munkanélküliek gondjain kívánnak segíteni.

 

A munkahelyteremtő fejlesztéseket két területre bontották. Mintegy 26 millió forintot költenek a miskolci Semmelweis Kórház takarításáról, rendben tartásáról gondoskodók létszámbővítésére. Itt 11 új dolgozó kezdi majd a munkát. A Jánosik Kft. több éve takarítja a gyógyító intézményt. Az alkalmazotti létszám növelésével együtt korszerűsítik az eszközparkot is. Új automata súrolót, ipari száraz- és vizes porszívókat, nagy teljesítményű szőnyeg tisztítókat állítanak munkába. A támogatás másik hányadát az építőipari ágazat fejlesztésére fordítják. Elsősorban szakmunkásokat, építőipari művezetőt, gépkezelőket keresnek. A létszámbővülést itt is az építőipari gépek, állványzatok korszerűsítésével kötik össze.

 

Az új dolgozók felvételekor azonnal megkezdik képzésüket, hogy minden munkába álló meg tudjon felelni a cég szigorú minőségbiztosítási feltételeinek. Szeretnék elérni, hogy az új alkalmazottak minél tovább megmaradjanak a cégnél.

 

Posted on 2014-04-23 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top