Kis Viktória: Hősies helytállás Katarban

A H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória számos nehezítő körülmény ellenére – lázasan, ínhüvelygyulladással, fél kontaktlencsével – derekasan helytállt a Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulójában, és abszolútban a 22., kategóriájában a 6. helyet szerezte meg mindkét versenyen. Mindennek Magyarország katari nagykövete, Dr. Elter István is szemtanúja volt.

 

Kis Viktória megcselekedte, amit megkövetelt a haza! Férfiakat megszégyenítő módon küzdve, minden nehézségen túllépve, minden fájdalmat maga mögött hagyva, sikeresen teljesítette a katari Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulójának mindkét futamát, és az eredmény miatt sincs oka a szégyenkezésre. Abszolútban mindkét 15 körös futamot a 22. helyen zárta, mindezt egy 29 fős erős nemzetközi mezőnyben, amely többségében erősebb, 1000 köbcentiméteres motorokat és tapasztaltabb, a bajnokság előző versenyein is rajthoz álló versenyzőket foglalt magában. Kategóriájában, a 600-as motorok között 8 versenyző közül sikerült a 6. helyet megszereznie, de ami ennél is fontosabb, folyamatosan gyorsult a hétvége előrehaladtával, így minden esélye megvan rá, hogy a következő, március 20-21-i forduló alkalmával még tovább javítson időeredményein és helyezésén.

 

Kelemen_Krisztian_Kelemenne_Szilagyi_Noemi_Kis_Viktoria_es_Dr.Elter_Istvan_Mo.katari_nagykovete

 

Akkor már a MotoGP mezőnye is figyelni fogja, hiszen ne feledjük, hogy a gyorsasági-motoros világbajnokság 2014-es szezonnyitóját éppen Katarban, éppen a Losail International Circuit versenypályán és éppen március 20. és 23. között rendezik, ugyanott és ugyanakkor, ahol és amikor a Losail Ázsia Bajnokság 4. fordulójára is sor kerül. Wicca tehát legközelebb ugyanebben a mezőnyben, ugyanígy a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) támogatásával (amely nagyrészt Hermann Henrik MAMS-elnök közbenjárásának köszönhető), de már a vb betétfutamán versenyezhet majd. Az sem lesz piskóta!

 

Kis Viktória

„Fantasztikus két napon vagyok túl a QMMF csapatával! Ám kicsit sem volt zökkenőmentes a versenynapom. Reggel lázasan keltem, nem probléma, vettem be gyógyszert, jobb lett, de sajnos a kezem nem. Már a warm up első körében éreztem, hogy nagyon nem lesz jó a kezem. Egyáltalán nem tudtam terhelni a bal csuklóm, úgyhogy az edzés után egyből a medical centerbe vettem az irányt. Kaptam fájdalomcsillapítót, krémet, injekciót, csuklószorítót, tapaszt, jó szót. Bevált, vagy ez, vagy az adrenalin. A 26. helyről rajtoltam, és 22.-ként értem célba mindkét versenyen. Az első futamban, hibáztam kétszer, plusz kiesett – persze miért is ne?! – a bal kontaktlencsém, ám az előző naphoz képest javítottam majdnem 5 másodpercet! Külön örülök neki, hogy magamtól sikerült, hiszen 80 százalékban nem volt motoros előttem.  A szerelőm örült, a csapat örült, mindenki örült. A második futamnak piros zászlóval lett vége az utolsó kör előtt. Itt a verseny felénél egyszer kilöktek a pályáról, de a második felében pariban voltam két ezres motorral. Élveztem a csatázást, ez hiányzott nagyon! 7 tizeddel maradtam le a legjobb időmtől, ami 2:20.000 volt. A kategóriámban két 6. helyezést értem el. Összességében határozottan pozitívan értékelném ezt a két napot. Betegen, ínhüvelygyulladással, néha ‘fél szemmel’, de sikerült végigcsinálni! Ezek nem kifogások, távol álljon tőlem, ám tények. Folyamatosan tudtam javítani az időmön, és konstans köröket tudtam motorozni. Remélem, ezzel az eredménnyel nem okoztam csalódást senkinek. A kitűzött célt sikerült teljesíteni, megtettem minden tőlem telhetőt. Lesz még verseny, lesz még jobb köridő, lesz még jobb helyezés. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem, nagyon jól esett a sok jó szó. Nagyon hálás vagyok Hermann Henriknek és a QMMF-nek, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus versenynek, ennek a nagyszerű csapatnak, hogy ennyi fantasztikus emberrel találkozhattam! A H-Moto Teamnek pedig köszönöm a támogatást! Alig hiszem el! Leírhatatlanul boldog vagyok!”

 

Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser

„Köszönjük a sok bátorító üzenetet, amit itthonról kaptunk! Katarból jelentem, hogy Wicca, azaz Kis Viktória, a H-Moto Team ‘kislánya’ lázasan, kezében ínhüvelygyulladással megint bebizonyította, hogy férfiak mezőnyében is ott a helye! Köszönjük Magyarország katari nagykövetének, Dr. Elter Istvánnak hogy kilátogatott hozzánk a versenyre, és ezzel elkezdődött csapatunk számára a jövő ezen a földrészen is.”

 

Dr. Elter István, Magyarország katari nagykövete

„Katar nagy figyelmet fordít és jelentős anyagi eszközöket szentel a katari sportélet és a nemzetközi sportesemények támogatására. A magyar-katari kétoldalú kapcsolatokban az elmúlt időszakban több sportesemény is követte egymást, ilyen volt a katari lovassportoló sikeres szereplése a magyar nemzeti vágtán, magyar sportolók részvétele a Nemzetközi Rendőrsport Szövetség Dohában tartott terepfutó világbajnokságán, vagy Hosszú Katinka győzelemsorozata a legutóbbi, katari világbajnoksági fordulón. 2015-ben Dohában rendezik a férfi kézilabda vb-t, amelyen reményeink szerint Magyarország is résztvevőként jelenhet majd meg. A H-Moto Team dohai szereplése, a magyar színek képviselete szintén fontos építőköve ennek az egyre reményteljesebb együttműködésnek. Külön eredmény, hogy a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) a magyar versenyzőt meghívta az ázsiai bajnokságon való részvételre.”

 

Posted on 2014-02-17 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top