A hír nem kacsa: szárnyasok szavatolják a legendás tennessee-i whiskey minőségét

Betöltötték a whiskey fogyasztók álomállását! A munkát 50 éve a véletlen folytán szerezte meg egy különleges kacsacsapat Amerikában, s bár a tagok évről évre cserélődnek, hathatós munkájuknak köszönhetően a jól megszokott színvonal nem változik. A tennessee-i szárnyasok néhány szerencsés példánya ugyanis amellett, hogy a híres lepárló környékét nevezheti otthonának, Jack bácsi whiskey-jének legfőbb alapanyagaiból is nap mint nap kedvére falatozhat.

 

a_hires_tennessee-i_kacsak_cut

 

„A világ legszerencsésebb kacsái” – így hívják az amerikaiak kedvenc whiskey-je főzdéjének területén tanyázó szárnyasokat a helybeliek. A szokatlan történet 80 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az állam területén található The Peabody Memphis nevű hotel igazgatója eldöntötte, hogy megvicceli vendégeit. A tréfás kedvű direktor hatalmas felbolydulást remélve, a fogadó előterébe terelt néhány kacsát, akik a várakozásokkal ellentétben meglepően pozitív fogadtatásban részesültek.

 

Azóta a hotel „nagyköveteiként” számon tartott vadkacsák Tennessee híres lepárló üzeménél is tanyát vertek, így kisvártatva a legendás ital minőségellenőreivé váltak. A jelenlegi whiskey mester, Jeff Arnett egyáltalán nem csodálkozik, hogy a lepárlóüzem mindennapjaihoz már hosszú évtizedek óta a kacsák is hozzátartoznak, hiszen a főzde területe valóságos kacsamennyország, ahol tilos a vadászat és az ellátás is kifogástalan.

 

„Ők a világ legjobban gondozott kacsái. Ugyanazt a gabonát és forrásvizet adjuk nekik, amelyből a whiskey-nk készül”kezdte Arnett, aki azt is hozzátette, ha a learatott gabona nem elég jó a kacsáknak, akkor nem elég jó a Jack Daniel’s-hez sem. “A szerencsés szárnyasok segítenek nap mint nap az üzem területére érkező teherautókról lepotyogó rozs-, árpa- és kukoricaszemek feltakarításában, és az idők során a cég kabalájává váltak. Ezért alakult ki az a hagyomány is, hogy amikor a hivatalos főzőmesterek elérik az egyéves évfordulójukat, egyfajta szimbólumként egy fa kacsaszobrot kapnak ajándékba”tette hozzá Arnett, aki azt is elmondta, nincs olyan magára valamit is adó kacsa, aki ne szeretne a lepárló környékén élni.

 

Egy baráti jó tanács a Jack Daniel’s-től: Tarts mértéket az alkoholfogyasztásban!

 

Posted on 2014-02-18 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top