Játékos kvízt indít iskolásoknak a NÉBIH és a PontVelem

 

Mennyire környezettudatosak és mennyire vannak tisztában a higiénia, az egészséges életmód és az élelmiszerbiztonság alapszabályaival az iskolások? A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a PontVelem új, „Tuti biztos?” névre keresztelt tudáspróbája ezekre a kérdésekre keresi a választ. Március 24-től 6 hetes tesztsorozattal mérik fel a 6-14 évesek tudását, a legügyesebbek egyhetes kalandtáborozást, okostelefont és digitális fényképezőgépet nyerhetnek.

 

Elindult a NÉBIH játékos kvízsorozata! A következő 6 hétben a www.pontvelem.hu weboldalán tesztelik majd az általános iskolások tudását. A témák: mit gondolnak a gyerekek az élelmiszerek minőségéről és biztonságosságáról, mennyire ismerik az élelmiszerlánc fogalmát, a hungarikumokat? „Fontos, hogy a jövő fogyasztói már gyerekként helyesen sajátítsák el az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos ismereteket”mondta el dr. Kasza Gyula, a NÉBIH szakértője. Kiemelte: a „Tuti biztos?” névre keresztelt kvízeket bárki kitöltheti, aki regisztrál a pontvelem.hu honlapon. „A kérdésekre nincs rossz válasz, a diákok ismereteire vagyunk kíváncsiak. Aki pedig az összes kvízt kitölti, és a szerencse is mellészegődik, bakonyi nyári táborozást, okostelefont és digitális fényképezőgépet nyerhet.”

 

„A NÉBIH örömmel működik együtt a PontVelem Nonprofit Kft.-vel a fiatal generáció képzésében, hiszen a környezettudatosság, a biztonságra nevelés és az egészség megőrzése is nagyon fontos” – emelte ki dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke. Hozzátette: a NÉBIH az elmúlt években is kiemelten kezelte a gyerekeknek szóló ismeretterjesztő tevékenységet.

 

A PontVelem Nonprofit Kft. marketing igazgatója, Hosszú Kata így nyilatkozott a kezdeményezésről: „A kvízjáték nem újdonság a portálon – a PontVelem program indulása óta játszhatnak ezzel a gyerekek, és azt tapasztaljuk, hogy az ismeretterjesztő feladatok nem csak oktatják, de szórakoztatják is őket. A PontVelem program közel ezer általános iskolában, több mint 35 ezer diák részvételével működik, és a tanulók környezettudatosságát fejleszti. A programban a tudáspróbák mellett a különféle tesztek is népszerűek, ezek körébe tartozik az új „Tuti biztos?” NÉBIH kvízsorozat is.”

 

Posted on 2014-03-25 in Itthon, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top