A TOP50 legbefolyásosabb nő médiaaktivitása

Az üzleti élet kategóriájában hasonlított leginkább a Forbes és az Observer listája, ugyanis az első három legbefolyásosabb szereplő közül kettő bekerült a médiában legtöbbször megjelenő szereplők közé is – számol be gyorselemzésében az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft.

 

Nemrég tette közzé a Forbes az 50 legbefolyásosabb nő listáját a tavalyi évre vonatkozóan. Ennek apropóján az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft. megvizsgálta a listán szereplők 2015. évi médiaaktivitását. A felállított rangsorok közül az üzleti élet kategóriájában volt megfigyelhető a legnagyobb hasonlóság. A három legtöbb médiamegjelenést elérő szereplő közül egyedül Vida Ágnes vállalkozó „lóg ki a sorból”, ugyanis bár a Forbes listáján 20. helyre került, az Observer listáján beért az előkelő harmadik helyre Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Beke Zsuzsa, a Richter PR, kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója után. A további rangsorokban a TOP3-at tekintve a kultúra területén volt még felfedezhető egyezés: Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a Forbes listájának első, míg az Observer listájának második helyezettje lett Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze után. A további kategóriákban, tehát a közélet és a média esetén teljesen eltérő sorrend alakult ki, a legnagyobb különbség éppen ez utóbbi kapcsán volt megfigyelhető. Nem meglepő módon az Observer listáján a televíziós személyiségek vették át a vezető szerepet, első helyen Kálmán Olga, a második helyen pedig Erős Antónia végzett. Mindketten elsősorban szerkesztő-műsorvezetői szerepüknek köszönhetően jelentek meg a médiában.

Érdekességő, hogy az 50 legbefolyásosabb nő közül a médiaaktivitást tekintve Törőcsik Mari került az első helyre, aki 2793 megjelenéssel jelentősen megelőzte a négy kategória többi szereplőjét. Őt Schmidt Mária 1820, Németh Lászlóné 1448 és Handó Tünde 1291 megjelenéssel követte, akik egyúttal a közéleti szekcióban az Observer-lista TOP3 szereplői lettek.

Üzleti élet TOP listája

 

próba3

Közélet TOP listája

 proba1

 

Média és kultúra TOP listái

 próba4

Posted on 2016-04-01 in Egyéb

Share the Story

About the Author

Back to Top