A kolesz se jó és a családi fészek se

Kettős érzések kavarognak az emberben, amikor a gyermekei kirepülnek a családi fészekből, de mi van, ha ez az idő csak nagyon nehézkesen jön el, vagy ha a szülők telepednek rá utódaik magánéletére? Stand-up humoristáink saját tapasztalataikból tudják, hogy a Comedy Central legújabb sorozata, a Miller család keserédes poénjai nagyon is életszerűek.

 

felmeri_peterVan az az élethelyzet, amikor az embernek felnőtt létére is egy fedél alatt kell lennie a szüleivel. Néha elég egy hosszúra nyúlt családi nyaralás, ahol az egy hét önfeledt pihenés után egy asztalon hagyott bontott löncshús konzerv is kirobbantja a patáliát. Ezért van szükség az egészséges távolságtartásra, ami a Miller család főhősének és Felméri Péternek sem mindig adatott meg.

 

Egy bizonyos kor után nehéz a szülőkkel egy háztartásban élni. „28 éves koromig éltem az ősökkel. Hiába nőtt már be a fejem lágya és volt saját keresetem, otthon még mindig rám szóltak, hogy vessem meg az ágyam, rakjak rendet az asztalomon, szedjem össze a legokat, 11 órakor pedig ideje lefeküdni. Sőt, anyukám uzsonnát is csomagolt, ha fellépésre mentem. Most, hogy már elköltöztem végre, ezeket mind a barátnőm teszi meg a szüleim helyett” – mondta el a humorista.

 

Tóth Szabolcs a másik oldalba kóstolt bele, amikor az érettségi után négy másik sráccal kollégiumba költözött. „Míg a szüleim elvették és leellenőrizték a házi feladatomat, addig a koleszos társaim csak elvették azt. Ha a szüleimnek bemutattam egy lányt, megnézték a ruháját, megkérdezték, hogy tisztességes családból való-e. A kollégiumban a srácok legfeljebb a fenekét nézték meg, mondjuk a tisztesség az ő fantáziájukat is izgatta, csak nem úgy. Ha felvittem a lányt a szobámba, otthon az élére vasalt pizsamám fogadott, a koleszban viszont egy komplett házibuli. Utólag is nehéz megmondani, melyik véglet a jobb” – mesélt Szabolcs.

 

A jó lakótársi viszony persze mindenkiből kihozza a gondoskodó anyatigrist. Felméri Péterből is előjött ez a rejtett ösztön, amiről a Szomszédnéni Produkciós Iroda másik tagja, Bálint Ferenc árult el pár titkot. „Egy időben együtt laktam Tóth Szabolccsal, ám Millerékkel ellentétben hozzánk nem a szüleink költöztek be, hanem Felméri Péter – ő volt a ház lelkiismerete. Egyszer kiakasztott a falra egy szabályzatot, amiben azt írta „ha nyitva van – csukd be, ha leesett – vedd fel, ha szomorú – öleld meg.” Aztán amikor megjött az első gázszámla, nem tudtuk mit csináljunk vele. Az extrém sportoktól is nagyon féltett minket, ha bungee jumpingolni mentünk, mindig kifizettette velünk előre a havi közös költséget” – mesélte a stand-up humorista.

 

Az együttélésből fakadó, kellemesen kínos helyzetekért kapcsoljon a Comedy Centralra! Amerika egyik legkedveltebb újonc szitkomja, a Miller család Önhöz is beköltözik, minden vasárnap este 21.30-tól új részekkel, ismétlés péntekenként 21.00-től és vasárnaponként 20.30-tól.

 

Posted on 2014-03-14 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top