A 3000 teljesített kívánság felé

Együtt csodákra lehetünk képesek, amikor a lehetetlennek tűnő kívánságok megvalósításával egy-egy beteg gyermek életébe örömet, mosolyt varázsolunk.  A Csodalámpa Alapítvány működése 12 éve alatt már át is megélték vele olyan gyerekek, akik életveszélyes betegséggel küzdenek. Amikor a szülők már nem tudnak többet adni, a mosoly is eltűnik a családtagok arcáról, a gyerekeknek a kívánságuk teljesülésével egy különleges lelki támogatásként olyan élményben lehet részük, amely megerősíti az önmagukban és a gyógyulásukba vetett hitüket.

 

Tavaly 265 egyéni kívánságot teljesített a Csodacsapat országszerte: többen kértek laptopot a tanulásukhoz, mások trambulinra vagy éppen beülős autóra vágytak, néhányan kedvenc futbacsodalogo_veglegesllcsapatuk játékát nézhették meg a külföldi stadionban. Volt, aki a Balatonhoz szeretett volna eljutni vagy csak egy játékpingvint kért. A legemlékezetesebb megvalósult álmok közé tartoznak azok, amikor a gyerekek ismert személlyel találkozhatnak: Csabi eljuthatott Lappföldre és találkozhatott az igazi Mikulással, Rékát Johnny Depp kalauzolta végig a filmforgatása helyszínén, Kata egy edzésén úszhatott együtt Hosszú Katinkával, míg a testépítőnek készülő, betegségéből gyógyuló Tibor a példaképével, Arnold Schwarzeneggerrel találkozhatott. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Több ezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos betegséggel küzdő gyermek él ma Magyarországon. A többségében rosszindulatú daganattal, leukémiával kezelt, tüdő-, máj- vagy szívtranszplantált, illetve arra váró, valamint izomsorvadásban és még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerek egy-egy kérését teljesíti az alapítvány. Az önkéntesek önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy évek óta szinte minden nap sikerül örömet szerezni egy nagyon beteg kisgyereknek, aki az élményből erőt meríthet a gyógyulásához. Mindenkinek, aki ebben a lélekemelő tevékenységben segít az alapítványnak, nagyon hálásak vagyunk!

 

 

Posted on 2016-05-13 in Egyéb

Share the Story

About the Author

Back to Top