Új minőségbiztosítási vezető a HYD Pharma Zrt.-nél

2014. január 14., Budapest – A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. anyavállalata, a HYD Pharma Zrt. Tóth Zoltán Lászlót nevezte ki minőségbiztosítási vezetőjének. A 13 év szakmai tapasztalattal rendelkező szakember legfőbb feladata a társaság új minőségirányítási rendszerének kidolgozása, bevezetése és a csökkentett deutériumtartalmú ivóvizet (DDW) előállító üzem beruházásával, üzembeállításával kapcsolatos minőségbiztosítási- és irányítási feladatok ellátása, a folyamatok ellenőrzése és képviselete a szakhatóságok és a partnerek felé.

 

Tóth Zoltán László (38) szakirányú végzettségét a budapesti Szent István Egyetem Élelmiszertudományi karán és a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki karán szerezte, végzettsége élelmiszertechnológus mérnök és minőségügyi szakmérnök. Tanulmányait és szakmai továbbképzését emellett Írországban, Hollandiában és Ausztriában folytatta.

 

Minőségügyi szakmai pályafutását 2001-ben a Richter Gedeon NyRt.-nél kezdte, ahol többek között a cég gyógyszerkészítményeket gyártó és kiszerelő részlegeinek higiénés felügyeletével megbízott mintavevő csoport koordinálását látta el, GMP (Good Manufacturing Practice) oktatásokat tartott, és részt vett az üzemek auditokra, inspekciókra való felkészítésében, az eredmények bemutatásában. 2007-ben csatlakozott a MedRes Orvostechnikai Eszközfejlesztő és Tervező Kft.-hez, ahol minőségirányítási igazgatóként látta el a cég minőségbiztosítással kapcsolatos teendőit és képviseletét a belföldi és külföldi partnerek felé. Komoly szerepet vállalt a cég minőségirányítási rendszerének az amerikai FDA 21CFR820 szövetségi rendeletével összhangban történő harmonizációjában. 2012-ben a svédországi Vitrolife AB megbízásában kiépítette, bevezette és a németországi TÜV SÜD vállalattal tanúsíttatta a cég magyarországi leányvállalatának minőségirányítási rendszerét az „ISO 13485:2012 Orvostechnikai eszközök, Minőségirányítási rendszerek, Szabályozási célú követelmények” szabvány követelményei alapján.

 

2013 év végén elfogadta a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. anyavállalatának, a biotechnológiai K+F cég, a HYD Pharma Zrt., felkérését a minőségbiztosítási feladatok irányítói pozíciójának betöltésére. Fő feladatai közé tartozik a társaság minőségirányítási rendszerének kidolgozása, bevezetése a mindenkori, hatályos GMP előírásainak megfelelően, valamint a gyógyszerminőségű csökkentett deutériumtartalmú víz (DDW) alapanyagot előállító üzem beruházásával és üzembeállításával kapcsolatos minőségbiztosítási és minőségirányítási folyamatok ellátása, ellenőrzése, az üzem minőségbiztosítással kapcsolatos képviseletének ellátása a külső partnerek és a szakhatóságok (pl. a GYEMSZI-OGYI) felé.

 

Tóth Zoltán László tárgyalási szinten beszél angolul. Nős, egy gyermek édesapja. Legnagyobb eredményének azt tartja, hogy szakmai tudását, munkájának színvonalát folyamatos tanulással, szakképzéssel fejlesztette, sikereit önerőből érte el, és eddigi munkahelyein jelentős és összetett szakmai feladatokat bíztak rá. Szerinte azok válhatnak pályafutásuk során igazán sikeres vezetőkké, akik szakmai alázattal, lelkesedéssel és szorgalommal végzik munkájukat, valósítják meg elképzeléseiket és nem utolsó sorban a beosztottak iránt tanúsított tisztelettel és emberséggel végzik munkájukat.

 

Posted on 2014-01-14 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top