Tizenötödször is OSG

Alig egy hónap és újra elérkezik: „A nap, amelyre egész évben vártál!” Szeptember 6-án 15. alkalommal rendezik meg az Offline Sport Games-t, Közép-Európa mára legendássá vált hip-hop zenei és extrémsport fesztiválját. Ismét különböző országokból érkező világklasszis sportolók szállják meg a Városligeti Műjégpályát egy napra, valamint a Hősök, Deniz és Akkezdet Phiai mellett, egy igazi világsztár, a G-Unit tagja, Lloyd Banks is színpadra lép.

 

hosokEgynapos fesztivál a belváros szívében, amely idén már 15. alkalommal gyűjti össze a hip-hop és extrém sportok szerelmeseit. Az OSG célja a kezdetektől az volt, hogy közösséget teremtsen, és teret adjon a különböző műfajok képviselőinek a találkozásra. Az első rendezvényen még alig 1500 fő vett részt, most pedig, mint ahogy már évek óta, ismét több tízezer látogatóra készülnek a szervezők. Egy dolog azonban nem változott: a rendezvény, amire a fiatalok egész évben várnak, mindenki számára elérhető akar maradni.

 

„1999-ben azt láttuk, hogy igény van egy ilyen típusú rendezvényre, ami kategóriájában a mai napig egyedülálló. Akkoriban két fellépő és egy gördeszka verseny volt a fő attrakció, idén pedig 8 sportágban mérik össze tudásukat a több mint 20 országból érkező világklasszis versenyzők. Mindig arra törekedtünk, hogy ez a fesztivál mindenki számára elérhető legyen, idén például a világ minden tájáról Ustreamen keresztül élőben is lehet majd követni az eseményeket. Ez a rendezvény azért is különleges, mert épp generációváltás van: akik anno, az első fesztiválokon ott voltak, most kisgyerekeiket hozzák el” – mondta el a fesztivál főszervezője.

 

A színpadon idén egy igazi világsztárral, a G-Unitból is ismert Lloyd Banks-szel is találkozhatnak a rajongók, de természetesen az olyan hazai kedvencek is mikrofont ragadnak, mint Deniz, DSP, a Belga, az Irie Maffia, és a Hősök. A veszprémi formáció 2002 óta lép fel a fesztiválon.

 

„Alig két éves zenekarként elhívtak minket az OSG-re 2002-ben, ami már akkor is az egyik legmenőbb dolognak számított.  Akkor még az Europarkban volt a rendezvény. Kaptunk egy-egy gyrost, meg egy italkupont, és ez nekünk bőven elég volt, hiszen a hangulat az első perctől kezdve magával ragadott. Azóta már túl vagyunk néhány igazán emlékezetes pillanaton: a WestEnd tetején például annyian voltunk, hogy a szervezők megkértek, hogy ne ugráltassuk a közönséget, nehogy statikailag gond legyen. A Living Room-ban is emlékezetes after bulik voltak. Mindenesetre az biztos, hogy amíg lesz OSG, addig a Hősök is ott lesznek” – mesélte Eckü.

 

extrem_sportolok_mindenhol

 

A zenészek és extrém sportolók mellett, szeptember 6-án a breaktánc, yoyo, street workout, freestyle foci és graffiti mesterei is birtokba veszik a Városligeti Műjégpályát. A 15. OSG ezúttal is arra törekszik, hogy mindenki számára elérhető legyen, így a szezonzáró fesztiválra mindössze 1000 forint a belépő.

 

„A nap, amire egész évben vártál” – Szeptember 6., Városligeti Műjégpálya

 

Posted on 2014-08-14 in Itthon, Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top