Teljes jogú MasterCard tag lett az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.

2014. január 14., Budapest – A 2012 októberében alapított O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. fél éves, szigorú nemzetközi engedélyezési folyamatot követően a MasterCard teljes jogú, közvetlen tagjává vált. Ezzel jogosult lett a MasterCard és PayPass logóval ellátott Fizetési Kártya kibocsátására és elfogadására. Az O.F.SZ. Zrt. készpénz-helyettesítő pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújt. Az ingyenes fizetési számlán és internetbankon kívül olyan fizetési kártyát bocsát ki, amely a megszokott bankkártya funkciók mellett számos kényelmi szolgáltatást tesz elérhetővé. Használható például arra, hogy a csekkeket több helyen, sorban állás nélkül is ki lehessen fizetni vele, továbbá mobilegyenleg feltöltésére is alkalmas.

 

A 2012-ben alakult O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. tagja a VIBER, GIRO és SWIFT fizetési rendszernek, ezek mellett MNB szakhatósági hozzájárulást és PSZÁF tevékenységi engedélyt kapott. Ez utóbbival a Magyarországon működő mindössze 7 pénzforgalmi intézmény egyike lett – például az American Express és a Magyar Posta mellett. 2013 december második felében fél éves, szigorú nemzetközi engedélyezési folyamat eredményeként az O.F.SZ. Zrt. a MasterCard nemzetközi kártyatársaság principal, vagyis teljes jogú, közvetlen tagjává vált és ezzel MasterCard logóval ellátott Fizetési Kártyák kibocsátására és elfogadására jogosult.

 

A pénzintézet készpénz-helyettesítő pénzforgalmi szolgáltatást nyújt; termékcsomagjai ingyenes fizetési számlát és internetbankot, valamint extra funkciókkal felvértezett MasterCard PayPass Fizetési Kártyát tartalmaznak. Az O.F.SZ. Zrt. 2014 elejétől – a világon bárhol használható – MasterCard PayPass kártyát bocsát ki. A kártya alkalmassá tehető többek között törzsvásárlói programok kezelésére, de akár közlekedési bérletként is használható lesz – így azt az utazásnál nem kell külön bemutatni. Az O.F.SZ. Fizetési Kártyája a megszokott plasztikoknál több funkciót képes ellátni: használatával például a hétköznapokban rendszeresen felmerülő kiadások (pl. rezsidíjak, telefon egyenleg feltöltés, helyi adók, stb.) befizetése is kényelmesebbé válik, hiszen nem kell hosszasan sorban állni, és az eddiginél jóval több helyen elérhető lesz ez a szolgáltatás.

 

Az Európai Unió törekvéseivel összhangban az O.F.SZ. Zrt. a készpénzforgalom csökkentése érdekében fejlesztette ki Magyarországon egyedülálló pénzforgalmi szolgáltatását. „A hazai pénzügyi kultúra reformjával kívánjuk csökkenteni a papír alapú fizetési megoldások társadalmi költségét, ami a Magyar Nemzeti Bank tanulmánya szerint évente hozzávetőleg 100 000 forintjába kerül ma minden magyar háztartásnak. Fő versenytársunknak a készpénzt tekintjük, ezért rugalmas pénzforgalmi intézményként egyszerű, hatékony készpénz-helyettesítő megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek” – tette hozzá Dr. Vajda Tamás, az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Posted on 2014-01-14 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top