Száguldó fánk, állati élmények: Észak-Alföldön járt az Év Utazója

article

 

Észak-Alföld és az extrémitás? Igen! Jucink hazai pályán mozogva is talált jó néhány felfedezetlen mulatságot. Az Év Utazóját nem könnyű kibillenteni az egyensúlyából, de a múlt heti programnak köszönhetően a stáb többször is megörökített letörölhetetlen vigyort és önfeledt visítozást. Adrenalinfröccsök, avagy Juci, az állatgondozó, aki tud elegánsan lovagolni is… az ötödik hét összefoglalója következik.

 

Videók a Travelo, az Index és az Indavideo oldalain, Részletes beszámolók itt: www.evutazoja.hu. A kulisszatitkokért, a legfrissebb pillanatképekért, s mindazért, ami a filmből kimaradt, keresse az Év Utazóját a Facebook-on, Instagramon és a Foursquare-en!

 

A félidejéhez érkezett kalandozás alatt Juci ismét kapott hideget-meleget a változékony időjárásnak köszönhetően. Ez azonban nem gátolta meg őt abban, hogy a Felső-Tiszánál kedvenc tevékenységének, a vízisportnak hódoljon. Bemelegítésképpen Tomival vízigolyóban tesztelték a közeget a gergelyiugornyai Vízipocok kikötőben. A folytatásban új jelentést kapott a motorcsónakázás szó Juci és Tomi számára: bebizonyosodott, mire képes 260 lóerő a Tiszán! Az extrém motorcsónakozás, illetve a „fánkozás” alatt Juci hidegvére is odalett: a parti fecskék azóta talán kiheverték már a visítozás okozta zajártalmakat. A sok izgalom után jólesett a nyugalom és a kiadós ebéd a BBQ-hajón. A leveleki wakeboard-pályán is elemében volt Juci: noha másodjára deszkázott, igazi őstehetségnek bizonyult a pályán.

 

Az állatkert minden korosztály számára élmény, nem volt ez másképp az Év Utazója esetében sem: az észak-alföldi kaland második napján a Sóstó Zoo-t fedezte fel a csapat Nyíregyházán. Juci itt állatgondozóként is kipróbálhatta magát: a rendkívül szelíd elefántok után kattákat is etetett. Hogy mi is az a katta? A videóból kiderül: http://travelo.indavideo.hu/video/kiakadt_a_cukisagfaktor_nyiregyhazan Milyen élmény elefántot etetni? Juci szerint: – Kicsit olyan érzés volt, mintha egy kupac elszabadult porszívócső venne körül, amik puhák és egy kicsit szúrósak is. – A fókashow és a tigrispitonnal barátkozás után utazónk a Nyíregyházi Kalandparkban vette magához napi adrenalin-adagját. Nyíregyházán mindemellett a hét minden napján garantált programok várják a látogatókat, többek között vezetett városnézés, népi ételkóstoló és éjszakai fürdőzés is. Utóbbit Juci is kipróbálta a Parkfürdőben, de szigorúan csak aqua-zumba edzés után. A szükséges kalóriamennyiséget levendulás meggyraguval párolt szarvascomb formájában vette magához a Hotel Pagony éttermében. Lovagolás a naplementében: Juci ezt a feladatot is teljesítette a Timpex Lovasiskolában, s igen jól mutatott a nyeregben!

 

A harmadik nap sem volt kevésbé izgalmas: az Év Utazója Nagykálló felé vette az irányt, ahol terepgokarttal kezdték a reggelt a Rally Katlanban. A 120 km/h végsebességű gokartban az utazás végére Juci egy kismalachoz vált hasonlatossá, de a felvételek alapján ezt egy cseppet sem bánta. – Nehéz volt eldönteni, hogy melyik volt az izgalmasabb: az extrém motorcsónak vagy a terepgokart – mondta el később. Nagykállóról Mezőtúrra vitt Juci útja, az East Festen vezette le a mozgalmas napokat, félúton pedig hazai ízekkel, azaz debreceni párossal csillapította éhségét az IKON étteremben. Kelet-Magyarország legnagyobb bulija, az East Fest arról is nevezetes, hogy a fesztivál keretein belül kiemelten foglalkozzon a fiatalokat érintő legégetőbb problémákkal. Augusztusban a régióban számos helyen lehet még bulizni, az http://itthoneszakalfoldon.blog.hu/ oldalon nyomon követhető a kínálat, benne Parti-túra Szolnokon, ArTúr Feszt Mezőtúron, Panyolafeszt, és sok minden más.

 

A hazai pálya előnyei: a hét zárásaként Juci bennfentesként mutathatta meg szülővárosát, Debrecent. A Zsuzsi-vonat és a MODEM mellett azért számára is tartogatott újdonságot a nap: Bernáth Csaba hétszeres magyar labdarúgó bajnok vezette körbe Jucit a vadonatúj Nagyerdei Stadionban. Természetesen a Hortobágyon is járt, ahol extra szafari túrán vett részt. A Halászcsárdában nem maradhatott el a hortobágyi húsos palacsinta sem, persze szigorúan szürkemarhából. Hétvégi programját a hajdúböszörményi KEXX fesztivállal zárta.

 

Extrém programajánlókért, s minden más kikapcsolódási tippért keresse a www.itthon.hu oldalt!

 

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Posted on 2014-08-07 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top