Németh Balázs: Tesztverseny hazai pályán

IMG_1580

 

Németh Balázs idén a Superbike világbajnokság egyik fő betétsorozatának számító FIM Superstock 1000 Kupában fut teljes szezont az olasz Pedercini Racing Team Kawasaki ZX10R-jének nyergében, és a legutóbbi két futamon már egyaránt a top10-ben végzett: Assenben 9., Imolában 6. lett. Azonban még tovább szeretne gyorsulni, ezért minden edzéslehetőséget igyekszik megragadni.

 

Noha a FIM Superstock 1000 Kupa következő futamát csak június 20-22-én rendezik Misanóban, a 25 éves magyar motoros addig sem tétlenkedik: amíg a Superbike világbajnokság mezőnye ezen a hétvégén Doningtonban vizitál, ő idehaza, a Pannóniaringen áll rajthoz a Magyar Nyílt Gyorsasági-Motoros Bajnokság és az Alpok-Adria Bajnokság közös rendezésű versenyén, magyarországi csapata, a H-Moto Team színeiben, egy másik csapattól bérelt Kawasaki ZX10R-rel. A modell tehát megegyezik azzal, amit a kinti versenyeken is használ, ám ez egy széria változat. Ennek megfelelően most nem az eredményességen lesz a hangsúly, Balázs sokkal inkább edzésként tekint erre a versenyre, de örül, hogy újra hazai pályán versenyezhet, egy 1000-es motorral.

 

Németh Balázs

„Ez most tényleg inkább csak egy edzéslehetőség lesz nekem, mint egy éles verseny, de nagyon-nagyon örülök neki. Igazából nemrég derült ki, hogy el tudok indulni ezen a versenyen, így a motort sem sikerült igazán felkészíteni: lényegében egy teljesen széria motorral fogok menni, a futóműben és az elektronikában is minden széria benne. Ami viszont nagy pozitívum, hogy ugyanarról a modellről van szó, amivel a FIM Superstock 1000 Kupában is versenyzem, most is egy Kawasaki ZX10R-rel fogok menni, csak ez eggyel korábbi évjárat, és mint mondtam, széria. De hát most úgy se az eredményeken lesz a fő hangsúly nekem, hanem a motorozáson, hogy minél többet menjek 1000-es motorral, az pedig, hogy egy ugyanolyan modellel tehetem ezt meg, amivel a kinti versenyeken is indulni szoktam, csak hab a tortán. A fő célom az lesz, hogy megpróbáljak kicsit változtatni a vezetési stílusomon, hogy jobban passzoljon az 1000-es motorhoz. A mezőny eleje itt is erős, én pedig egy széria technikával indulok, úgyhogy ha versenyben tudok lenni a többiekkel, az jó, de ha nem, az se baj. Annak is örülök, hogy eljutottam a Pannóniaringre, mert amióta a vb-n megyek, nem is voltam itt. Utoljára 2008-ban mentem utoljára ezen a pályán, és nagyon örülök, hogy újra itthon is versenyezhetek.”

 

Posted on 2014-05-23 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top