Németh Balázs: „Ádáz harc lesz a dobogós és pontszerző helyezésekért”

Nemeth_Balazs_Aragon_elozetes_kep1

 

Az előttünk álló hétvégén Aragónban, a Superbike világbajnokság második futamán gyűlik össze a mezőny apraja-nagyja, beleértve a betétsorozatok résztvevőit, köztük a FIM Superstock 1000 Kupa versenyzőit is. A hosszú szünet után mindenki „kiéheztetve”, elvonási tünetekkel terhelve gurul fel a pályára.

 

Mindez Németh Balázsra is maximálisan igaz, aki az elmúlt három évet a Supersport világbajnokságban versenyezte végig, és most hatalmas várakozásokkal tekint a FIM Superstock 1000 Kupába történő visszatérése elé, amit egy külföldi élcsapat, a Pedercini Racing Team Kawasaki ZX-10R versenygépének nyergében tehet meg. A magyar pilóta több sikeres tesztet is teljesített a csapattal, így méltán bizakodhat abban, hogy Aragónban jó formában és jó eredménnyel kezdheti meg 2014-es versenyszereplését.

 

Németh Balázs:

„A 2014-es szezont a Pedercini Racing Team tagjaként fogom teljesíteni. Örülök, hogy ennek a patinás, 17 éve a gyorsasági motorsport élvonalában szereplő csapatnak a pilótája lehetek. Ez a tagság hosszú távra nyújthat versenyzési lehetőséget számomra. Különösen az én kategóriámban, a Superstock 1000-ben nyújtott kiemelkedő teljesítmény csapatom az előző versenyévben. Három pilótánk végzett az első tízben, tehát idén is nagy reményekkel indulunk harcba. A korábbi évekhez képest jól sikerült a felkészülésem. Három sikeres teszten vettünk részt. Egyedül a kedvezőtlen időjárás és egyéb körülmények miatt a pályán töltött fajlagosan kevés edzésidő hagyott bennünk hiányérzetet. Ezért a verseny előtti szabadedzésre is maradtak még feladataink. A Motorland Aragón egyébként a nehéz, technikás pályák közé tartozik. Nem könnyű megtalálni az ideális beállításokat. Nehezíti a dolgunkat, hogy a Superbike, EVO és Supersport kategóriákhoz képest korlátozott számú és típusú gumigarnitúra, illetve edzésidő áll rendelkezésünkre. A mezőny nagyon kiegyensúlyozott. Mindenki komoly motoros múlttal rendelkezik. Nehéz az objektív esélylatolgatás, mert kevés versenyző hozott nyilvánosságra teszten elért konkrét eredményeket. A Barni Racing Team versenyzőivel, Mercadóval és Jezekkel együtt teszteltünk Imolában. Róluk pontosan tudjuk, hogy nagy ellenfeleink lesznek. Kíváncsian várom az első edzéseredményeket, mert az sokat elárul majd vetélytársaink formájáról, és segíteni fog saját erőnk felmérésében. Ahogy a Superstock 1000 kategóriában korábban mindig, most is ádáz harc lesz a dobogós és pontszerző helyezésekért. Nagy élmény lesz mind élőben, mind a képernyők előtt végignézni a futamot, amit versenyzőként fantasztikus lesz átélni. Remélem, sikerül örömöt szerezni rajongóimnak.”

 

Posted on 2014-04-11 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top