Muresan: „Sajnos az időjárás egyáltalán nem kedvezett nekünk”

H-Moto_Muresan_Magny-Cours_vasarnap_kep1

Balszerencsésen zárult a magyar H-Moto Team versenyzőjének, Robert Muresannak a szezonja: miután a román motoros tegnap még a remek nyolcadik helyre kvalifikálta magát a FIM Superstock 1000 Kupa magny-cours-i szezonzáróján, a mai eső azonban tönkretette a biztatóan alakuló hétvégét, így a fiatal pilóta már a következő évadra koncentrál.

Robert Muresan számára kifejezetten jól alakultak a dolgai a FIM Superstock 1000 Kupa franciaországi idényzáróján, hiszen pénteken és szombaton is a nyolcadik pozícióban zárt a szabadedzéseken és a kvalifikáción. Vasárnap azonban az eső volt az úr Magny-Cours-ban, ez pedig alaposan megnehezítette a román pilóta és csapata, a H-Moto Team számára: a BMW hátuljával komoly gondok adódtak, így a fiatal versenyző többször is kénytelen volt kilátogatni a szerelőihez, végül pedig inkább úgy döntöttek, inkább tesztnek használják fel a hátralévő köröket.

A balszerencsés zárás ellenére Muresan valaminek azért mégis örülhetett, hiszen a hétvége előtt kitűzött célját elérte, hiszen sikerült megtartania összetettbeli 13. helyezését. A mostani versenyt azonban szeretné minél hamarabb maga mögött tudni, hogy időben elkezdhesse a felkészülést a 2015-ös évadra.

Robert Muresan
„Sajnos az időjárási körülmények egyáltalán nem kedveztek nekünk, mivel korábban nem edzettünk még esőben, emellett pedig a motor hátuljával is komoly problémák adódtak, amelyeket még meg kell találnunk és ki kell vizsgálnunk. Négyszer is kiálltam a bokszba, s úgy döntöttünk, inkább megpróbálunk annyit tesztelni a vizes pályán, amennyit csak tudunk. Sikerült megtartanunk a 13. helyet az összetett pontversenyben, s igazából ez is volt a célunk. Megpróbálunk a lehető leggyorsabb túllépni ezen a versenyen, hogy minél hamarabb elkezdhessük a felkészülést a következő szezonra.”

Posted on 2014-10-06 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top