Muresan: „A trükkös körülményeket figyelembe véve nem rossz ez az eredmény”

H-Moto_Muresan_Portimao_vasarnap_kep3

 

A kora délutáni eső miatt még nedves pálya fogadta a FIM Superstock 1000 Kupa mezőnyét Portimaóban. A futam során azonban száradni kezdett az aszfalt, s ez valamelyest a H-Moto Team versenyzőjével, Robert Muresannal is kibabrált, hiszen a román pilóta sokáig a 10. helyen haladt, ám az abroncsai elhasználódása miatt végül a 12. pozícióban intette le őt a kockás zászló.

 

Robert Muresan a 14. rajthelyről várhatta a piros lámpák kialvását Portimaóban, a FIM Superstock 1000 Kupa idei ötödik állomásán, ahol a verseny előtt nem sokkal komoly eső áztatta el a pályát. A pilóták így nedves aszfalton vágtak neki a 14 körös viadalnak, amelynek első körében a magyar H-Moto Team motorosa három helyet javítva feljött a 11. pozícióba, majd egy ideig a 10. helyen is haladt. A futam utolsó szakaszában azonban száradni kezdett a pálya, s emiatt a román is kicsit visszaesett, így végül a 12. helyen ért célba a 23 éves versenyző.

 

A román Superbike-bajnok ugyanakkor nem elégedetlen az eredménnyel, sőt kifejezetten örömtelinek tartja, hogy most már vizes pályáról is vannak tapasztalataik. A bajnoki összetettben a 13. helyet elfoglaló pilótára és társaira most hosszú nyári szünet vár, hiszen a következő fordulóra szeptember elején kerül sor, méghozzá Muresan kedvenc pályáján, Jerezben, ahol még jobb eredményeket érne el a magyar alakulat színeiben.

 

Robert Muresan

„Azok után, hogy rengeteg dolgot kipróbáltunk még a délelőtti bemelegítő edzésen is, megérkezett az eső a pályára, s így a stratégiát és az összes beállítást meg kellett változtatnunk. Az esős versenyre való beállításokkal sikerült jó rajtot fognom és az első körben feljönnöm a 11. helyre, miközben több pilótával is remek csatát vívtam. Az egész verseny látványos volt, de sajnos miután az aszfalt száradni kezdett, az abroncsaim elfogytak, így végül a 10. helyről visszacsúsztam a 12.-re. A trükkös körülményeket figyelembe véve nem rossz ez az eredmény, újabb értékes pontokat szereztünk, s a legfontosabb, hogy immár van tapasztalatunk esős versenyről is. Erősen érződik a szponzorok hiánya, amelyek révén előnyünk származhatna abból, hogy tesztelünk egy-egy verseny előtt, ennek ellenére a legjobbunkat próbáljuk majd nyújtani a következő futamokon is. Jerez a kedvenc pályám, s remélem, jobb eredményeket érhetünk el ott. Köszönök mindent a H-Moto Teamnek, a támogatóimnak és a rajongóimnak.”

 

Posted on 2014-07-07 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top