Magyar Nemzeti Parkok Hete – június 16-22.

article

 

A június 13-15. között Tatán megrendezett nyitóhétvégével vette kezdetét a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat, amelyet idén már nyolcadik éve szervez meg a 10 hazai nemzeti park a Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködésével.

 

A Magyar Nemzeti Parkok gazdag ökoturisztikai programkínálatából kaphattak ízelítőt azok, akik az elmúlt hétvégén ellátogattak a tatai Angolparkba, ahol a nagyközönségi rendezvények zajlottak a Tatai Sokadalom keretében.

 

A nyitóhétvége sajtótájékoztatóval és szakmai konferenciával kezdődött a hivatalosan ősszel megnyitó tatai Ökoturisztikai Központban. A sajtótájékoztató keretében a Földművelésügyi Minisztérium Környezet- és természetvédelemért felelős Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya, valamint a Magyar Turizmus Zrt. közösen hirdette meg Az év ökoturisztikai létesítménye 2014 pályázatot. A pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik a kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg. A legjobb minősítést elnyerő helyszínek a pályázatot kiíró szervezetek elismerésében részesülnek. A címet elnyert létesítményeket a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kiemelten kezelik kommunikációs tevékenységük során. A pályázati felhívás és adatlap elérhető a Magyar Turizmus Zrt. szakmai oldalán a http://szakmai.itthon.hu/felhivasok-palyazatok link alatt.

 

A sajtótájékoztató után ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciára került sor „Partnerség az ökoturizmusban” témában, majd a részvevők szakmai programokon vehettek részt (kerékpártúra az Öreg-tó körül, gyalogtúra a Fényes-forrásokhoz). A nagyközönségi programok délután a tatai Angolparkban zajlottak.

 

Pénteken, szombaton és vasárnap a Tatai Sokadalom keretében „Zöld forgatag” várt minden érdeklődőt, ahol bemutatkoztak a Magyar Nemzeti Parkok és a hazai natúrparkok is. A látogatók megkóstolhatták a különleges nemzeti parki védjegyes termékeket, bekapcsolódhattak a hagyományőrző kézművesek munkájába, valamint szép és hasznos ajándékokat nyerhettek a természetismereti játékokon. A „Zöld forgatagban” a Magyar Turizmus Zrt. is megjelent: a társaság standjánál a gyerekeket öko kvízjátékkal, míg szüleiket aktív és ökoturisztikai kiadványokkal, térképekkel és belföldi utazási ajánlatokkal várták.

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat keretében országszerte változatos programok, valamint számos izgalmas, egyedi túralehetőség várja a természeti élmények iránt érdeklődőket nemzeti parkjainkban június 16-22. között.

 

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Posted on 2014-06-19 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top