Kizöldíti adatközpontjait az SAP

Walldorf, NémetországZöldárammal fogja üzemeltetni összes adatközpontját az SAP – jelentette be a szoftvergyártó. A megújuló energiával működő adatközpontokkal az SAP csökkenteni kívánja a CO2 kibocsátását, mely növekedett azáltal is, hogy egyre több vállalat veszi igénybe a felhő megoldásait. Az adatközpontok energiafelhasználása 173 gigawatt óra volt tavaly. Ez 45 000 magyar család éves áramfogyasztásával egyezik meg.

 

A szoftvercég egyúttal megerősítette korábbi célját, hogy 2020-ra a 2000-es évek kibocsátására fogja mérsékelni CO2 emisszióját. Ennek érdekében több kezdeményezést is elindított. Ezek közé tartozik például elektromos autók vásárlása, környezettudatos minőségirányítási rendszer bevezetése (az SAP irodák közül elsőként szerezte meg a budapesti az EMS ISO 14001 certifikációt), telekocsizást segítő alkalmazás kifejlesztése.

 

A szoftvercég integrált éves jelentése kiemeli, hogy mivel ügyfelei rendszereit is a saját adatközpontjaiból hostolja, e vállalatoknál nem jelentkezik az az energiafogyasztás, mely az SAP rendszerek üzemeltetése során korábban náluk merült fel. Egyúttal azt is, hogy a vállalat dolgozóinak 89%-a ért egyet azzal, hogy az SAP stratégiai prioritásként tekint a fenntarthatóságra.

 

„A felhő fele mozduló üzleti modellünk természetes következménye, hogy elkötelezzük magunkat a megújuló energiával működtetett adatközpontok felé” – mondta Peter Graf, az SAP fenntarthatósági vezetője.

 

Posted on 2014-04-01 in IT

Share the Story

About the Author

Back to Top