Kis Viktória és menedzsere a Magyar Borok Útja Ralin áll rajthoz a hétvégén

H-Moto_Kis_Viktoria_Borok_utja_rali_elozetes_kep1

 

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg a XIX. Magyar Borok Útja Ralit, amely során a versenyzők a szekszárdi, a villányi és a balatonboglári borvidékeken tesznek látogatást. A különböző ügyességi játékokkal is színesített viadalon idén a H-Moto Team női motorosa, Kis Viktória, valamint menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi is rajthoz áll a közel száz autós egység egyikeként.

 

Idén 19. alkalommal rendezik meg a Magyar Borok Útja Ralit, amely során a szervezők ígérete szerint a korábbi évekkel ellentétben több idő áll majd rendelkezésre az ismerkedésre és a pincészetek látogatására. Ezúttal ugyanis egy nap alatt csak egy kiválasztott borvidéket járnak be a versenyzők, összességében pedig a hétvége folyamán 12-15 pincészetet látogatnak meg. A hagyományos raliversenyektől abban is eltér ez a rendezvény, hogy az útvonalról való letérés, az ellenőrző pontok kihagyása vagy a túl gyors haladás miatt járó pontveszteséget különböző ügyességi játékokkal lehet kompenzálni.

 

Ezen a remek szórakozásnak, ám egyben izgalmas viadalnak ígérkező eseményen vesz részt az előttünk álló hétvégén a H-Moto Team hölgyversenyzője, Kis Viktória, valamint menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi is. A 2012-ben a Magyar Motorsport Szövetség által az év női versenyzőjének megválasztott motorosnak nem lesz újdonság az autóvezetés, hiszen a hétköznapokban legtöbbször azzal közlekedik, s igazi versenyzőként nem csak a „móka és kacagás” lesz a célja a viadalon, hanem szeretne nyerni is.

 

Kis Viktória

„A hétköznapokban a fő közlekedési járművem az autó, így nem lesz szokatlan átülni két kerékről négy kerékre. Tudomásom szerint a Borok Útja Ralit nem kell a szós szoros értelmében ralinak venni – sajnos. Még nem tudom, pontosan milyen típusú autóval indulunk, de mivel közutakon fogunk haladni, a KRESZ szabályainak megfelelően kell majd közlekednünk. Természetesen mivel ez verseny, itt is úgy fogok rajthoz állni, mint mindig: nyerni fogunk! A többi pedig majd adja magát. Persze biztos vagyok abban, hogy a szórakozás nem fog elmaradni. Már csak abból kiindulva, ahogy Noémit és magamat ismerem, nem lesz hiány a nevetésből, móka és kacagás lesz az út. A verseny témájának is örülök, hiszen szeretem a jó borokat, főként rosé-párti vagyok, de nyilván amikor én ülök majd a volán mögött, Noémire hárul majd a kóstolgatás.”

 

Posted on 2014-08-27 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top