Kammerer Zoltán legyőzte Kokót

 

„Akkor kell futni, amikor jól esik” – biztatta Kovács „Koko” István az Európa-napon rajthoz álló futókat, akiket egy kis eső nem állíthatott meg. 

 

Gergely_Istvan_es_Kammerer_ZoltanOlimpiai és világbajnok ökölvívónk mellett, a 10 kilométeres verseny több mint 2500 indulója között olyan hírességek is feltűntek, mint olimpikon úszónőnk Kovács Ági, a többszörös olimpiai és világbajnok Kammerer Zoltán, a Jóban Rosszban színésznője, Legerszki Kriszti, valamint Puskás Peti, aki ezúttal egy igazi legendával, Gergely István olimpikon vízilabdázóval futott váltót.

 

Nem szegte kedvét a borongós időjárás hírességeinknek, akik az elsők között vágtak neki a 10 év – 10 km futóversenynek. A rendezvény célja Magyarország 10 éves európai uniós tagságának megünneplése mellett az is, hogy felhívja a figyelmet a május 25-i európai parlamenti választásokra. Az emblematikus, európai uniós támogatásokból megvalósított fejlesztéseket érintő útvonalon Budapest belvárosában Kammerer Zoli és Kovács „Koko” István sokáig fej fej mellett haladtak az élmezőnyben, végül azonban olimpiai bajnok kajakosunk egy perces előnnyel ért a célba.

 

„Egy ilyen futóversenyen nekem sohasem a helyezés a lényeg, most azonban örülök, hogy sikerült kicsivel István előtt célba érnem. Gyakran edzünk együtt, és van is köztünk egy egészséges rivalizálás, mindig megpróbáljuk legyőzni a másikat. A verseny során végig nagyon nyugodtan futottam, de volt egy pillanat, amikor Gergely Pista mellém érkezett, és elkezdett viccelődni velem. Csodálkoztam is, hogy hogyan lehet ennyi energiája, aztán rájöttem, hogy ő váltóban fut” – mesélte a sztárok közül elsőként beérkező Kammerer Zoltán.

 

Kovács Ági számára ez a 10 kilométer igazi örömfutás volt. Az úszónő ma már szenvedélyesen hódol ennek a sportnak, bár eleinte ő is megküzdött a távokkal.

 

„Élsportolói habitusomból fakadóan az elején nehezemre esett elfogadni, hogy nem bírok egyből hosszabb távokat lefutni. De aztán rájöttem, hogy a fokozatosság nagyon fontos, és mindenkinek azt tanácsolom, szánjon időt arra, hogy hozzászoktassa testét ehhez a mozgásformához. A táv legkedvesebb része az volt számomra, amikor áthaladtunk az Erzsébet hídon, és láttam azt a rengeteg embert együtt futni. Szívmelengető érzés volt, hogy mi most mind egy csapat vagyunk” – mondta el Kovács Ági.

 

minden_celba_erkezo_eremmel_gazdagodott

 

Sportlegendáink mellett a Jóban Rosszban színésznője, Legerszki Kriszti is jó idővel teljesítette a távot, ami nem meglepő, hiszen 15 éves kora óta rendszeresen fut.

 

„A rajt után egy ideig még láttam a többieket, de utána csak a futásra koncentráltam. Számomra ez a sport feltöltődés és kikapcsolódás, amelytől mindig egyfajta meditatív állapotba kerülök. Gyakran szövegeket is úgy tanulok, hogy felmondom, és futás közben hallgatva jegyzem meg” – mondta el a sportos színésznő.

 

Posted on 2014-05-13 in Itthon, Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top