Kalasnyikovval tesztelik látásukat a sztárok

barabas_evi_kalasnyikovval

 

Fegyverropogástól volt hangos a Budakeszi Lőtér, ahova a minap ellátogatott a 7 mesterlövész. Csonka András, Csisztu Zsuzsa, Ungár Anikó, Oszvald Marika, Barabás Éva, Hajas László és Sipos Peti mindenre elszántan töltötték csőre fegyvereiket. A sztárok a Magyar Látszerész Szövetség idei multifokális kampánya miatt húzták meg a ravaszt, és tesztelték kicsit sem szokványos feladatokban látásukat.

 

Hírességeink a steril szemészeti rendelőt lőpályára cserélték, és profi fegyverekkel a kezükben állták a sarat a „sasszemteszten”. Az első pillanattól kezdve érezhető volt a versenyszellem, amikor is különböző méretű töltényeket kellett kiválogatni a sztároknak, hogy próbára tegyék, menyire látnak jól közelre. A második körben még élesebb szemre volt szükség, előkerült ugyanis a western filmek állandó kelléke, a 44-es Smith&Wesson Magnum, majd a futóvad pályán az AK 47-es Kalasnyikov és a számszeríj is.

 

„Meg voltam róla győződve, hogy a szemem azon kevés dolgok egyike, amely még jól működik rajtam” – kezdte nevetve az élménybeszámolót Csisztu Zsuzsa, aki annyira élvezte a versenyt, hogy az eredményhirdetés után még egy körre visszatért a futóvad pályára. „A feladatok során bebizonyosodott, nagyon nagy gond nincs a szememmel, de az kétségtelen, hogy gyakran elfárad, főleg miután hosszú ideig ülök a számítógép előtt. A lőszerválogatáson éreztem, hogy már nem látok olyan tisztán közelre, mint régen, viszont az első lőpályán maximum pontot értem el, ami igazolta, hogy távolra jól látok” tette hozzá Zsuzsa büszkén, aki életében először próbálta ki magát komolyabb lövészetben.

 

Az Irigy Hónaljmirigyes Sipos Petinek be kell látnia, hogy a szeme már nem a régi. A közelre látással vannak gondjai, és ezt nem csak a Magyar Látszerész Szövetség lőtéri feladatai igazolták.

 

latasteszten_a_sztarok

 

„Nemrégiben elég kellemetlen volt, amikor tusfürdőnek néztem a szőrtelenítő krémet, kínos perceket éltem át a zuhany alatt – viccelődött Peti, majd hozzátette – Komolyra fordítva a szót, az olvasáshoz egyre gyakrabban kell szemüveget használnom. A mostani feladatok közül inkább a lőpályán jeleskedtem, ahol arra volt szükség, hogy távolra lássak élesen.”

 

A nap befutója Hajas Laci lett, aki nem a szerencsének köszönhetően zsebelte be a győzelmet.

 

„Én néhány éve már multifokális lencsét hordok, mert a közel- és távollátással is voltak problémáim. Talán ennek is köszönhetően szerepeltem ma ilyen jól, lekörözve a többieket. Bár azt hozzá kell tennem, hogy csak a vaddisznó lövészeten vált biztossá a győzelmem, mert a lőszerválogatásban még Barabás Évi vezetett”tette hozzá szerénykedve Hajas Laci.

 

Nem csak a sztárok tesztelhetik azonban a látásukat. A Magyar Látszerész Szövetség multifokális lencséket népszerűsítő kampánya során bárki kipróbálhatja a többfókuszú lencséket, amelyeket 100 százalékos elégedettségi garanciával kínálnak az összefogásban résztvevő optikák. A multifokális, lencsék minden élethelyzetben használhatóak, így nincs szükség a különböző szemüvegek cserélgetésére. Komplex megoldást nyújtanak közelre, munkatávolságra (például számítógéppel végzett tevékenység esetén) távolra, és természetesen fényre sötétedő lencsével is megvásárolhatóak, így a napszemüveget is kiválthatjuk.

 

Posted on 2014-05-16 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top