Indul a Családbarát Médiáért díj-2015 közönségszavazása!

Clipboard02

2015. december 1-től december 31-ig lehet szavazni a Családbarát Médiáért-díj 2015 tizenkét jelöltjére a mediaacsaladert.hu honlapon. A legtöbb szavazatot gyűjtő újságíró lesz a Családbarát Médiáért-díj 2015 közönségdíjasa, aki megkapja a pénzjutalommal járó elismerést. A szavazók közül egy valaki wellnesshétvégét nyer. Szavazás, december 1-től a www.mediaacsaladert.hu-n.

A Családbarát Médiáért díj- 2015 fődíját, és a közönségdíjat díjkiosztó rendezvényen adjuk át, 2016. január 21-én a Várkertbazár épületében. A Családbarát Médiáért Díj és ennek különdíjai, közönségdíja bátorítani hivatott az újságírókat, hogy a divatos trendek ellenére hivatásuk útján erősítsék a hagyományos családképet. 2016-tól a Családbarát Médiáért Díjat a határon túli magyar megjelenésekre is kiterjesztjük. Mostantól a határon túlról is várunk jelöléseket!

Célja, hogy növelje az újságírók társadalmi kérdések iránti érzékenységét, valamint szakmai megbecsülését, és a médiában dolgozók figyelmét felhívja arra, milyen fontos szerepük és felelősségük van az olyan folyamatok alakulásában, mint például a család- és gyermekbarát közgondolkodás elterjedése.

Az elismerést évente egyszer ítélik oda több rangos különdíjjal együtt, de az ehhez szükséges munka egész évben zajlik. A jelölteket a zsűri havonta választja ki a javasolt médiamegjelenések közül, minden hónapban egyet, ez a 12 jelölt médianyilvánosságot is kap a Képmás print és online felületein. Közülük kerül ki végül az év Média a Családért-díjasa, szintén a zsűri döntésének megfelelően, aki 500.000 Ft pénzjutalomban is részesül. A Családbarát Médiáért-díj 2006-ban, egy népesedési konferencián született. A Képmás Családmagazin szerkesztősége ekkor hívta életre az elismerést, együttműködve a Média a Családért Alapítvánnyal, amely ettől kezdve rendszeresen végzi a jelölést, a zsűrizést, a díj és a díjátadók anyagi feltételeinek megteremtését, az elismerés népszerűsítéséhez szükséges megfelelő médiajelenlétet, az internetes közönségszavazást, valamint a díjátadók megszervezését és lebonyolítását.

A zsűri tagjai:

Aczél Petra, a Corvinus Egyetem docense, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője

Krúdy Tamás, újságíró, szerkesztő

Keresztes Ilona, a Magyar Rádió szerkesztő-ripotere

Süveges Gergő, a Magyar Televízió munkatársa

Csiky Klári, a NOE elnökségi tagja

Molnár Bánffy Kata, kommunikációs tanácsadó

Szám Katalin, a Képmás családmagazin főszerkesztője

Posted on 2015-11-30 in Média

Share the Story

About the Author

Back to Top