Húsvéti lázban ég Szekeres Nóri

kiszebabat_keszitettek_szekeres_noriek

 

Szekeres Nóriék már lázasan készülnek a Húsvétra.  Náluk nem telhet el ünnep családi összejövetel nélkül, húsvétkor pedig a hagyományokat is felelevenítik. A minap a tojásírókázást és kiszebaba-készítést próbálta ki Nóri a nagyokkal, de természetesen a legkisebb gyerkőc sem marad ki az ünnepi mókából, a családi játékban ő is részt vesz majd.  De nem csak ezért lesz különleges a húsvét: Nóriék, tovább bővítve a családot, egy bárányt is örökbe fogadtak.

 

„Nagyon szeretjük az ünnepeket, és  húsvétkor a hagyományokat is felelevenítjük. Mindannyian nyakig festékesek vagyunk, mire elkészülnek a tojások, és az asztali díszt is közösen állítjuk össze. Milán természetesen mindig meglocsolja a családtagokat, az ünnep napján sonka és tojás kerül az asztalra. Húsvét reggelén nálunk minden a gyerekekről szól: megérkezik a nyuszi, és apró meglepetéseket rejt el a kertben. Mondanom sem kell, mennyire élvezzük még mindig mindannyian, az akár órákon át tartó „kincskeresést”. Volt egy év, amikor a nyuszi olyan ügyesen eldugta a kis apróságokat, hogy egy őszi labdázás alkalmával bukkant elő egy bokor alól az utolsó csokitojás, de az is előfordult, hogy nem figyelt eléggé, és olyan ajándékot hozott, amit Noa már korábban születésnapjára is megkapott” – mesélte nevetve Nóri.

 

A csinos műsorvezető nagyon figyel arra, hogy amikor egy-egy szabad órája van a pici mellett, akkor nagyobb gyerekeivel is programokat szervezzen. A minap a húsvéti előkészületek jegyében a szentendrei Skanzen kézműves foglalkozásait próbálták ki a MOM Parkban. A kiszebaba készítés és a tojásírókázás mellett a hagyományokat idéző kis parasztház nyári konyháját is együtt fedezték fel. Sőt jelképesen még egy taggal bővítették a családot, ugyanis örökbe fogadták a Skanzen egyik kis bárányát.

 

„Idén különösen várjuk a húsvétot, hiszen most már Alexander is részt vehet a közös ünneplésben, és a nagyok segítségével a meglepetés kereső játékokban is. Nem tudok elég hálás lenni, amiért ilyen jó testvérek már kezdetektől. Emlékszem, amikor kiderült, hogy babát várok, mindketten ujjongva fogadták, és amikor Milán legelőször meglátta még sírva is fakadt örömében” – mondta a csinos műsorvezető.

 

Posted on 2014-04-16 in Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top