Holnap nyitja kapuit a 23. Budavári Borfesztivál

9914938305_3fb60ee912_k

 

Az Ünnepélyes Megnyitóra 18 órakor kerül sor a Borfesztivál színpadán Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter úr és H. E. Maria Assunta Accili, olasz nagykövet asszony közreműködésével. 20 órakor kezdődő koncertjével az Irie Maffia ad fergeteges koncertet a kikapcsolódni vágyóknak.

 

A Borfesztivál két új szakmai programmal várja a borkedvelő közönséget! Pár Borpár – szakmai kóstoló délutánok, szerdán és csütörtökön. A szakmai délutánokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával, a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, a borpár egyik fele ingyenes lesz. A programhoz csatlakozó kiállítók a két szakmai délutánon, 14 órától 19 óráig biztosítják a borpárok kóstolási lehetőségét saját standjuknál. Taste of Hungary, újdonság a Borfesztiválon! A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Ebben a sokszínű kínálatban idén segítséget nyújt a Borfesztivál: a tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül nyújt iránymutatást a látogatóknak a rendezvény.

 

A Borfesztivál díszvendége Olaszország, mely kiváló borai mellett az ország gasztronómiájával és kultúrájával is bemutatkozik.

 

9914956906_4d294e86cc_k

 

Egész héten nagyszerű előadók és művészek műsorát élvezhetjük: csütörtökön Bognár Szilvia és az etNoé valamint a Csík Zenekar nyújt felejthetetlen szórakozást. Pénteken a Makám lép színpadra, az estét Rúzsa Magdi koncertje zárja. Szombat délután a Fool Moon, este a Benkó Dixieland Band szórakoztatja a közönséget. Vasárnap a Népzenei és Néptánc Gála ünnepén fellép többek között a Kertész Táncegylet valamint az Alba Regia Táncegyüttes. Az estét és a Borfesztivált a Ghymes Együttes koncertje zárja.

 

Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok, ingyenes wifi, okostelefon alkalmazás, parafadugó-gyűjtés és még sok minden más!

 

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Posted on 2014-09-09 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top