Három versenyzővel támad Csehországban a H-Moto Team

Kovacs_Balin_Most_elozetes

 

Az előttünk álló hétvégén rendezik meg az Alpok-Adria Bajnokság, valamint a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság soron következő fordulóját a csehországi Mostban, ahol a H-Moto Team három versenyzővel, Győrfi Alennel, Csányi Gergővel és Kovács Bálinttal képviselteti majd magát.

 

Öt hét szünet után negyedik állomásával folytatódik az Alpok-Adria Bajnokság 2014-es versenyszezonja Mostban, amelynek keretein belül a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság harmadik fordulóját is megrendezik a következő napokban. A magyar H-Moto Team összesen három versenyzőt indít a hétvégén: Győrfi Alen, Csányi Gergő és Kovács Bálint fogja képviselni őket a csehországi viadalon.

 

Gyorfi_Alen_Most_elozetesGyőrfi Alen idén tért vissza a magyar bajnokságba, annak is a Superstock 600-as kategóriájába, ám az eddigi két helyszínen rendkívül sok technikai hiba hátráltatta, így a pilóta bízik benne, hogy a mostani hétvégén végre jó eredményeket érhet el. Felkészülését nehezítette porckorongsérve, ám a 24 éves motoros így is reméli, hogy a top5 környékére kerülhet Mostban.

 

Csányi Gergő ugyancsak a magyar bajnokság Superstock 600-as géposztályában vitézkedik idén, s egyelőre nem is szerepel rosszul, hiszen a slovakiaringi szezonnyitón egy 7. és egy 8. helyet tudott bezsebelni, majd a Pannóniaringen már két 5. helyezést mondhatott a magáénak. Ennek köszönhetően az összetett harmadik helyéről várhatja a folytatást a 19 éves pilóta.

 

Kovács Bálint az Alpok-Adria Bajnokság 125 köbcentiméteres géposztályában indul, s a mindössze 12 éves versenyző kiváló eredményeket mutathat fel a szezon eddigi részéből. Legutóbb a horvátországi viadalon is dobogóra állhatott, így a fiatal tehetség a ponttáblázat harmadik helyét foglalja el. Bálint számára a mosti pálya is ismeretlen lesz, hiszen első nagypályás idényét teljesíti, de az eddigi teljesítményéből kiindulva ezzel a feladattal is megbirkózik majd a motoros.

 

Győrfi Alen

„Egy hosszabb szünet telt el a legutóbbi forduló óta, ezalatt sikerült néhány tesztet is végrehajtanunk. A szezon feléhez közeledve úgy érezzük, kezdenek összeállni a dolgok, és szeretnénk előrébb végezni, mint legutóbb a Pannóniaringen. Ez annak is a függvénye, hogy a motor és én is milyen állapotban leszünk, ugyanis porckorongsérvvel küzdök a derekamban, ez pedig a mozgást és az edzéseket is nehezebbé tette. Másrészt nyilván a motor beállításait is meg kell találnunk a pályához, de most úgy érezzük, az első öt helyezett környéke elérhető cél lehet számunkra.”

 

Csányi Gergő

„Két hónap telt el az Alpok-Adria legutóbbi, pannóniaringi megmérettetése óta! Nagyon pozitívan várom a negyedik fordulót, sikerült kétszer is tesztelnem, és ennek következtében egyre jobb formában vagyok, a motorom is nagyon ütőképes! Szeretném a most hétvégi futamon bebizonyítani, hogy az erős mezőny ellenére helyt tudok állni, és megtartani vagy javítani a pozíciómon a magyar bajnokságban! Szeretnék a mostani hétvégén minél közelebb kerülni az élmezőnyhöz vagy dobogóra állni!”

 

Csanyi_Gergo_Most_elozetes

 

Szilner János, Kovács Bálint edzője

„Az Alpok-Adria mezőnye a grobniki szeles vasárnap után 5 hét pihenőt kapott, hogy újult erővel kezdhesse a küzdelmeket Csehországban. Az elkövetkező öt hétben három versenyen veszünk részt. Bálint júniusban a H-Moto Teamnek köszönhetően részt vett a misanói Superbike világbajnoki futamon, egyben élőben láthatta az EJC futamot is, amin a hozzá hasonló fiatalok vesznek részt. A rá következő hétvégén részt vett a MAMI Kupa euroringi futamán, amit meg is nyert. Egyébként az időt fizikai felkészüléssel és sok motorozással töltötte.”

 

Kovács Bálint

„A mosti pályát még nem ismerem, mivel ez az első nagypályás évem. Azt hallottam, hogy gyors pálya, és amellett technikás is. Tudom, hogy a magyar motorversenyzők szép sikereket értek el ezen a pályán régebben, remélem, én is hozzátehetek valamit az elért jó eredményekhez.”

 

Posted on 2014-07-18 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top