Hagyományos és trendi: szimulátorral csárdásozhatnak a szigetlakók

Magyar hagyományok XXI. századi köntösben: néptánc-szimulátorral rophatnak idén nyáron csárdást és hagyományos magyar táncokat a Sziget látogatói, akik felkeresik a Go to Hungary sátrat a SzigetEye mellett.

 

article

 

A fesztivál látogatottságának növelése érdekében a társaság ebben az évben is intenzív promóciót folytatott számos országban, s meghívására számos külföldi újságíró érkezik a Szigetre.

 

Az évek óta megszokott helyen, az óriáskerék tőszomszédságában ismét attrakcióval készül Magyarország népszerűsítésére a Magyar Turizmus Zrt. Csárdás, gulyás, puszta? – akinek ez jut eszébe hazánkról, az előbbit bízvást kipróbálhatja naponta délután két órától egészen este tízig. A szimulátorban nemcsak csárdásozni lehet, több tánc közül választhatnak a táncos lábúak létszámtól és nehézségtől függően. A táncok öt turisztikai régiót is népszerűsítenek: a szimulátorban a Budapesti Bálnában, a fertődi Eszterházy kastély előtt, a Balatonnál, Hollókőn, avagy a Hortobágyon látják viszont magukat a táncolók. A vidám pillanatról készült videókat természetesen meg is lehet osztani az ismerősökkel.

 

Mindemellett a nemzeti turisztikai marketingszervezet munkatársai számos információval és kiadvánnyal készülnek az eseményre, hogy megmutathassák: Magyarország már jóval többet nyújt ennél, számos trendi hely várja a húszas, harmincas korosztályt országszerte. A 250 négyzetméteres standon naprakész információval szolgálnak hazánk turisztikai kínálatáról, emellett a Magyarországot, illetve a hazai régiókat részletesebben bemutató kiadványokból lehet majd válogatni. Este tíz óra után a stand bulihelyszínné változik, ahol a DJ mai zenéire lehet táncolni hajnalig.

 

A belföldi utazók a turisztikai programajánlókon keresztül értesülhetnek a Sziget Fesztiválról az MT Zrt. segítségével. Érdemes böngészni a társaság oldalát, a www.itthon.hu portált is, ahol a rendezvénnyel kapcsolatos hasznos tanácsokra – közlekedési tippekre, a programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatos információkra – lelhetnek az érdeklődők.

 

Link: http://itthon.hu/magyarorszagi_turisztikai_informaciok/-/article/sziget-2014

 

A néptánc-szimulátorról részletek és bemutató videók itt:

http://kultura.itthon.hu/neptanc-szimulator ,

http://itthon.hu/magyarorszagi_turisztikai_informaciok/-/article/folklor-videotanc

 

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Posted on 2014-08-12 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top