Győrfi Alen: Sikeres németországi teszt

Az elmúlt héten Magyarország egyedüli gyorsasági-motoros Európa-bajnoka, Győrfi Alen a németországi Oschersleben versenypályáján tesztelt egy külföldi csapat meghívására.

 

Gyorfi_Alen_Oschersleben_teszt_kep2Az egynapos teszt keretében Alen a saját versenymotorját tesztelhette, ami elmondása szerint kulcsfontosságú volt a balul sikerült pannóniaringi versenyt követően.

 

A 24 éves kiskunhalasi motoros az előző három idényt a Superbike-világbajnokság egyik fő betétsorozatának számító FIM Superstock 1000 Kupában versenyezte végig, ám idén levegőt és köbcentit váltott, és visszatért a magyar bajnokságba, ahol a Superstock 600-as kategória itthoni legjobbjai ellen veszi fel a kesztyűt.

 

Az év első két versenye rendkívül balszerencsésen alakult a számára, hiszen hihetetlenül sok technikai probléma hátráltatta, ezért is ért aranyat a mostani, németországi teszt, ahol először érezte igazán megbízhatónak, erősnek és gyorsnak saját versenygépét.

 

Győrfi Alen

„Múlt héten kaptam egy meghívást egy külföldi csapattól egy oscherslebeni tesztre, aminek örömmel tettem eleget. A teszt létrehívó oka az volt, hogy ki akartak próbálni, és meg akarták nézni, mit tudok.  Ami számomra nagyon fontos volt, hogy a saját itthoni versenymotorommal mehettem, ez pedig a pannóniaringi futam után úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. A Pannóniaringen rengeteget szenvedtünk a futóművel, de most úgy néz ki, sikerült megoldást találnunk erre a problémára, és elkezdtük felfedezni, illetve felszínre hozni a motor valós erejét. Hasznos és sikeres tesztet zártunk, amely remélhetőleg az OB következő futamán kézzel fogható eredményeket hoz majd. Hálás vagyok a külföldi csapatnak, hiszen megtisztelő volt a meghívásuk, és ők biztosították számunkra a pályát és a részvételi lehetőséget, amit ezúton is köszönök nekik.”

 

Posted on 2014-06-18 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top