Győrfi Alen győzelemmel koronázta meg pannóniaringi hétvégéjét

H-Moto_Gyorfi_Alen_Pannoniaring_vasarnap_kep1

 

A szombati verseny után a vasárnapi még jobban sikerült a H-Moto Team színeit képviselő Győrfi Alen számára a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság idei ötödik, pannóniaringi állomásán: a 2007-ben Európa-bajnoki címig jutó versenyző előbb az időmérőn, majd a futamon sem talált legyőzőre a Superstock 600-as kategóriában.

 

A hétvégén rendezték a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság 2014-es idényének ötödik fordulóját, amelynek az Ostffyasszonyfán található Pannóniaring adott otthont. A szombati nappal ellentétben a H-Moto Team már csak egyetlen versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen, mivel a 125SP kategória és így Kovács Bálint számára is egynapos volt a mostani rendezvény. A Superstock 600-as géposztályban vitézkedő Győrfi Alenre, aki szombaton egy második helyet gyűjtött be, azonban még a nyár utolsó napján is várt egy verseny.

 

A 2007-ben a 125 köbcentisek között Európa-bajnokságot nyerő pilóta már előző nap is remek formában motorozott, hiszen mindössze két tizedmásodperccel maradt le a győzelemről, ma pedig még egy lapáttal sikerült erre rátennie, hiszen az időmérő edzésen megszerezte a rajtelsőséget. Később aztán a versenyen sem tudták megállítani Alent, így a meglehetősen változékony körülmények ellenére is futamgyőzelemnek örülhetett a csapatával együtt, amely után érhető módon elégedetten és újabb 25 ponttal a zsebében távozhat a dunántúli helyszínről a fiatal motoros.

 

Győrfi Alen

„Reggel még vizes volt a pálya, így nem sokat mentünk a szabadedzésen. A motorbeállításokon viszont változtattunk még egy kicsit a tegnapihoz képest, s így az időmérőn sikerült megszereznem az első rajtkockát. A versenyem is jól alakult, hiszen a pole pozícióból indulva a futamot is meg tudtam nyerni. Egész nap rendkívül változó volt az időjárás: a szél folyamatosan fújt, az eső is hol szemerkélt, hol nem. Ennek ellenére ilyen körülmények között is sikerült begyűjtenünk a 25 pontot, ami nagyon fontos volt, így mindenképp pozitívan zárhatjuk ezt a mostani hétvégét.”

 

Posted on 2014-09-02 in Sport

Share the Story

About the Author

Back to Top