Fluor Tomi a helyszínen szurkolt Besenyei Péternek

Fluor Tomi Abu-Dzabiban, a Red Bull Air Race világbajnokság első versenyének helyszínén szurkolt Besenyei Péternek. A rapper ezúttal a szárazföldről nézte végig, ahogyan a földkerekség legjobb pilótái az öböl felett szélsebesen kerülgetik a 25 méteres kapukat, ám egyszer szívesen repülne is a magyar világbajnokkal.

 

besenyeifluor

 

„Parázós gyerek vagyok, a bungee jumpingot is ki akartam próbálni, de mindig felmegyek és aztán nem merek leugrani” – vallotta be Fluor. “A repülésnek ez a módja azonban rettenetesen vonz, nagyon tisztelem ezeket a versenyzőket, akik ilyen terhelésnek teszik ki a testüket, és közben elképesztő manővereket hajtanak végre.”

 

A Red Bull Air Race három év szünet után indult újra útjára, ez a világ leggyorsabb motorsportja, Fluornak pedig lehetősége adódott, hogy a kulisszák mögé is benézzen. Besenyei Péter a hangárban kezébe adta azt az overállt, amit a versenyzők hordanak, hogy elviseljék a többszörös G-terhelést. A rappert meglepte, hogy a ruha több mint tíz kilót nyom. Műrepülő világbajnokunk a magyar tervezésű Corvus típusú gépet is megmutatta Fluornak, ami nemcsak szép, de hihetetlenül gyors is. Idén változtak a szabályok, így mind a 15 versenyző ugyanazt a 300 lóerős erőforrást használja. Besenyei Pétert az első versenyen elhagyta a szerencséje: repülőgépe motorja meghibásodott, így nem tudott beleszólni az élmezőny versengésébe. Hamarosan azonban itt a következő, horvátországi forduló, ahol a világbajnok újra megméretteti magát. Fluor már nagyon várja a folytatást és hogy újra drukkolhasson kedvencének.

 

Posted on 2014-03-05 in Sport, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top