Egyesületet alapítanak a hazai SAP felhasználók

Megalakult a Magyarországi SAP Felhasználók Egyesülete, a HUNSUG. A nemzetközi mintára létrehozott szervezet célja, hogy összefogja hazánkban az SAP szoftvermegoldásait használókat, és független szóvivőként képviselje a tagokat az üzleti szoftvergyártóval való folyamatos kommunikációban. A társaság az SAP magyar leányvállalatával való szoros együttműködés mellett a tagok közötti kapcsolatépítést, a legjobb gyakorlatok megosztását is célul tűzte ki.

 

A HUNSUG (Hungarian SAP User Group) tíz taggal alakult meg, elnökségét a Magyar Telekom Nyrt. látja el, melynek képviselője Antti-Jussi Lumijärvi, az Informatikai Igazgatóság ERP & BI (vállalatirányítási rendszer és üzleti intelligencia) ágazatvezetője. A non-profit klubba minden hazai SAP felhasználót, céget várnak.

 

“A hazai ökoszisztéma fejlődésének fontos állomása a HUNSUG létrejötte” – mondta el Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. innovációs területekért felelős üzletágvezetője.

 

A német gyökerű szoftvervállalat megoldásai több mint két évtizede jelentek meg Magyarországon. Mára a nagyvállalatok 60%-a, és mintegy 1200 kis-és középméretű vállalkozás használja alkalmazásait üzleti folyamatainak hatékonyabbá tételére, és a legjelentősebb üzleti szoftverszállítóvá vált hazánkban.

 

A magyar klub a 38. ilyen felhasználói egylet világszerte, melyek globálisan több mint negyedmillió felhasználót tömörítenek. Ugyanilyen klub működik például Szlovéniában, Oroszországban, Hollandiában. Tagsági létszáma alapján kiemelkedő a DSAG, a német nyelvű ügyfeleket egybefonó, és az ASUG, az amerikai SAP csoport.

 

A HUNSUG első rendezvényét november 20-án tartja, ahol a futó bevezetési projektekről, fejlesztésekről tartanak előadásokat.

 

Posted on 2014-09-10 in IT

Share the Story

About the Author

Back to Top