Dupla Ágyas Körtepálinka, Lombfakasztó vadkörte és az Év Körtepálinkája a szenzáció!

Az_ev_kortepalinkaja

 

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség.

 

Május 15-től a Budapesti Pálinkafesztiválon a körtéből készült ételek és legfőképpen pálinkák kerülnek középpontba, hiszen 2014-ben a körte évét ünnepeljük a rendezvényen. Ez alkalomból idén is elkészült Magyarország pálinkafőzdéinek közös házasítása, azaz blendje, az Év Körtepálinkája. A fesztivál szervezői által meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából születtet meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között tesztelhetik az egyedi, díszüveges alkotást. A belépőjegy mellé két kóstolókupon is jár, amelyek egyikét az Év Körtepálinkájára, a másikat pedig bármely főzde egyedi ajánlatára válthatják be a látogatók.

 

A rendezvényen résztvevő pálinkafőzdék kínálatából idén a különleges körtepárlatok emelkednek majd ki. A Tokaj – hegyaljai Likőr – és Pálinkamanufaktúra standjánál a Császári vilmoskörte, Lombfakasztó vadkörte, valamint a Napfogta Clapp viszi a prímet, míg a méltán népszerű Árpád pálinkák közül a dupla ágyas körte kerül terítékre.

 

A Városháza Parkba visszaköltöző fesztiválon a legjobb körte párlatok mellett a körtés ételeket és édességeket is érdemes lesz megkóstolni.

 

tavaszi_Palinkafesztival

 

Budapesti Pálinkafesztiválhttp://budapestipalinkafesztival.hu/

2014. május 15-18.

 

Posted on 2014-04-23 in Itthon, Színes

Share the Story

About the Author

Back to Top