Csodalámpa Alapítvány, ahol megvalósulnak a gyermekálmok

Add tocsodalogo_vegleges_115vább, hogy van tovább!

Mindenkinek jó érzés segíteni, hinni abban, hogy egy elérhetetlen álom valóra váltásával megváltozhat egy beteg gyermek élete, aki reményt és bizta20170510_121257tást kap a fájdalmas kezelések között. Az elmúlt 14 évben a Csodalámpa Alapítvánnyal már a 3000. csodát is megélték olyan gyerekek, akik életveszélyes betegséggel küzdenek. Amikor a szülők már nem tudnak többet adni, a mosoly is eltűnik a családtagok arcáról, a gyerekeknek egy lehetetlennek tűnő kívánságuk teljesülésével egy különleges lelki támogatásként olyan élményben lehet részük, amely megerősíti az önmagukban é s a gyógyulásukba vetett hitüket. A mosoly pedig gyógyít, hiszen a csodalámpás gyermek többsége felépült és a mai napig emlegeti azt a meglepetést, amelyről korábban álmodni sem mert. https://youtu.be/USBwAX6GZd4

Hosszú Katinka, Carlos Santana és Johnny Depp is „csodalámpás támogató” lett

T1889_Tamas_2avaly 273 egyéni kívánságot teljesített a Csodacsapat országszerte: többen kértek laptopot a tanulásukhoz, mások beülős kisautóra, hintára vagy éppen kerékpárra vágytak, néhányan kedvenc futballcsapatuk játékát nézhették meg a külföldi stadionban. Volt, aki az állatkertbe szeretett volna eljutni vagy hőlégballonnal felszállni. A legemlékezetesebb megvalósult álmok közé tartoznak azok a kívánságteljesítések, amikor a gyerekek példaképeikkel találkozhatnak: Fanni egy gitárt kapott Carlos Santanától a találkozásukkor, Rékát Johnny Depp kalauzolta végig a filmforgatása helyszínén, Kata egy edzésén úszott együtt Hosszú Katinkával, Lelle Ferenc Pápa áldását kapta meg, míg Péter Kammerer Zoltán olimpikontól vehette át a versenykajakot. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Csodát tenni együtt, segíteni másokon, mindenkinek öröm

A négy sztárTöbb ezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos betegséggel küzdő gyermek él ma Magyarországon. A többségében rosszindulatú 0062_Robert_1daganat vagy leukémia miatt kezelt, tüdő-, máj- vagy szívtranszplantált, illetve a műtétre váró, valamint izomsorvadásban és még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerek egy-egy kérését teljesíti az alapítvány. Az országszerte csaknem 150 önkéntes – köztük például pedagógus, grafikus, igazgató, fuvarozó, nővér, orvos, informatikus – önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy évek óta szinte minden nap sikerül örömet szerezni egy nagyon beteg kisgyereknek, aki az élményből erőt meríthet a gyógyulásához. Mindenkinek, aki ebben a lélekemelő tevékenységben segíti az alapítványt és ezzel a beteg gyerekeket, nagyon hálás a Csodalámpa Csapata!

Posted on 2017-05-18 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top