Combon lőtték az Év Utazóját

article

Hősnőnket nemcsak combon lőtték, de barokk ruhába is öltöztették, aztán lovat patkolt, később lovagi tornán vett részt, s bőven kijutott a 21. századi élményekből is. A szakadó esőre fittyet hányva Dobos Judit a Budapest Közép-Dunavidék turisztikai régiót fedezte fel a múlt héten.

 

Rakéták, segway, canopy, helikopter, rántópad… Ha a kedves olvasó nem érti e szavak valamelyikét, biztosan tartogat még számára új élményt a főváros és környéke! Akit máris kíváncsivá tettünk, kattintson a Juci és Tomi múlt heti kalandjait bemutató videóra: http://travelo.indavideo.hu/video/Combon_lottek_az_Ev_Utazojat

 

A turisztikai régiókban forgatott videók hétről hétre frissülnek a Travelo, az Index és az Indavideo oldalain. Részletes beszámolók itt: www.evutazoja.hu A kulisszatitkokért, a legfrissebb pillanatképekért, s mindazért, ami a filmből kimaradt, keresse az Év Utazóját a Facebook-on, Instagramon és a Foursquare-en!

 

A szakadó eső sem szegte Dobos Judit és csapata kedvét. Igaz, a programot valamelyest igazítani kellett az időjáráshoz, ám az is bebizonyosodott, hogy esős időben sem kell senkinek otthon búslakodnia. A Gödöllői Királyi Kastélyban korhű ruhát öltött Juci és Tomi, így járták be a csodás épület minden zegét-zugát. Az uralkodói mulatságok után a 19. századi dolgos hétköznapok élményei következtek. Fogathajtás helyett az istállóban patkolt lovat a csapat a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban. Amikor az eső elállt, újabb próbatétel elé nézett az Év Utazója: magyaros virtussal egy palack bort kellett ostorral leütnie egy tuskóról. Rátermettségét egy jókora fatálnyi magyaros étel elfogyasztásával is bizonyítania kellett, miközben öt tagú cigányzenekar húzta a nótát az ebédhez. A domonyvölgyi gasztrobombát Erzsébet királyné tortájával koronázták meg a gödöllői Solier Café-ban.

 

Juci, az autórajongó család gyermeke alighanem otthon érezte magát a zsámbéki Driving Camp-ben, ahol vezetés- és közlekedéstechnikai feladatokat kellett megoldania. – Nagyon élveztük a különböző feladatokat. A legizgalmasabb talán a rántópad és a hajtűkanyar volt. Ezeket sikerült a legnehezebben teljesíteni, de nagyon élveztük. Megtanították nekünk, hogyan állítsuk be helyesen az ülést, milyen technikával a legegyszerűbb végrehajtani a feladatokat, figyelték és korrigálták a vezetési hibáinkat – írja blogjában.

 

Talán nem mindenki tudja, hogy Zsámbékon működött egykor a főváros budai oldalát védeni hivatott rakétabázis is. A ma múzeumként látogatható bázis elsősorban a Néphadsereg légvédelmi eszközeit mutatja be, de akadnak második világháborús eszközök is. Mindezt a Bázis korábbi parancsnoka mutatta be a kis csapatnak.

 

Szentendréről az ékszeresdoboz-szerű belváros, a skanzen, és a művészet jut legtöbbünk eszébe. Nos, Juciék is festeni indultak, igaz, a kor szellemének megfelelően egymást festették be paintballozás közben. Juci ekkor szerezte comblövését, bebizonyosodott, hogy bizony fájdalmas is tud lenni ez az igen izgalmas játék. A túlélőjátékot lovagi torna követte a visegrádi Salamon-toronyban: íjászat, dárdahajítás, sólyomröptetés, trombitaszó és dobpergés repített a múltba mindenkit. A középkori hangulatot erősítette a Reneszánsz Étteremben elfogyasztott ebéd: a szarvasfilét aludtejes fánkkal körítve tálalták, s egy vekni kenyeret is mértek mellé szerényen.

 

A középkorból ismét térjünk vissza napjainkba! A visegrádi hegyoldalba különösebb erőlködés nélkül is fel lehet menni, ha a segway-t választjuk. Juci szerint: – A kirándulás teljesen új értelmet nyer ezzel a “bringával”. Mesés helyekre juthatsz el, kevés fáradtsággal, kb. 20 km/h-s sebességgel.

 

Mi is az a canopy? Juci megtanulta: a Nagyvillámnál található extrém drótkötélpályán lecsúszni igen emlékezetes. – Visszagondolva… az egyik legjobb élményem. Félek a magasságtól, de itt teljesen biztonságban érezhettem magam a beülő miatt. A pálya legmagasabb pontja 14 méter. Rövidebb és hosszabb kötélpályák váltakoznak, gyorsabbak és lassabbak. Eleinte nehezen tudtam a táj szépségére koncentrálni a tériszonyom miatt, de a pálya közepénél rájöttem, hogy ez a legbrutálisabb benne és onnantól feledhetetlen lett.

 

Utazónk ezután sem fejezte be a repkedést. Budaörsön helikopterbe ültették. Juci kommentje: – A kilátás tényleg páratlan, élő térkép. Az összes udvarban látni, hogy mi történik, így a pletykás embereknek kifejezetten ajánlom!

 

Földön, vízen, levegőben: ez a mottó erre a hétre is igaz volt. A vízi programra az Aquaworld-ben került sor, búvárkodni tanult az Év Utazója. A tanultakat a későbbiekben még hasznosítani fogja, ugyanis a projekt 10. hetében várhatóan igen izgalmas környezetben fog majd merülni.

 

Július 29-étől Judit az Észak-Alföldre látogat. Tartson az Év Utazójával!

 

Aki kevesebb adrenalinra vágyik, az is talál kedvére való ajánlatot a www.itthon.hu oldalon.

 

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Posted on 2014-07-30 in Itthon

Share the Story

About the Author

Back to Top